23 juli 2024

Tokken met andere Galaxy Zooïsten

Gisteravond laat zat ik met enkele andere deelnemers aan de Galaxy Zoo, in het GZ-woordenboek zooïsten genoemd, te tokken. Nee wees gerust, we deden geen poging om de roemruchte familie der Tokkies na te bootsen. Het was slechts een poging om te confereren, om online elkaar te horen én zien. Chatten, SMS’en, e-mailen, deelnemen aan fora, MSN’en, het zijn allemaal manieren om te communiceren. Maar de trend is om meer dan alleen tekst naar elkaar te zenden, om elkaar ‘virtueel te ontmoeten’ en daarom is het goed dat video-conferenties z’n intrede hebben gedaan. Webcam van € 25,- installeren, account nemen op www.tokbox.com en tokken maar. Mmmm, nou ik er even over nadenk: dat tok in tokbox zal vast wel slang zijn voor ’talk’. Ach, wat maakt het uit, tokken is ook grappig. Probleem dat we gisteren met z’n zessen [1]Hanny, Weezerd, Stellar190, Geoff, Aïda en ik; ik ben rechtsboven op de foto; Aïda uit Puerto Rico heeft nog geen webcam, dus die was alleen via Skype te bereiken. hadden was dat Tokbox slecht geluid geeft. Niet om aan te horen eerlijk gezegd. Vandaar dat we een unieke combinatie uitprobeerden, namelijk tegelijkertijd ook skypen met z’n zessen. En dat ging prima synchroon. Naar elkaar kijken via Tokbox, kletsen via Skype. Alles gratis en voor niks. Waar ging het allemaal over? Eh… niet van die moeilijke vragen stellen, ja? 😉

Voetnoten

Voetnoten
1 Hanny, Weezerd, Stellar190, Geoff, Aïda en ik; ik ben rechtsboven op de foto; Aïda uit Puerto Rico heeft nog geen webcam, dus die was alleen via Skype te bereiken.
Share

Comments

  1. That was fun huh?! 🙂

  2. Yep! 😀 Morgenavond nog een keer proberen! Ik ga vanavond even met Jan Skypen, want hij heeft problemen met z'n geluid. Als 't lukt is hij morgen ook van de partij. 🙂

Speak Your Mind

*