1 oktober 2020

Het carnaval van de ruimte

carnaval van de ruimteHet carnaval is dit weekend weer losgebarsten, met name in de zuidelijke provincies van Nederland. Ik woon zelf in Dordrecht en daar is het meestal beperkt tot een klein clubje rondom de Raad van Elf van carnavalvierders en een optocht door de stad die vijf wagens telt. Veel leuker voor ons sterrenkundeliefhebbers is het carnaval van de ruimte, oftewel The Carnival of Space. Die is op 26 april 2007 gestart door Fraiser Cain van Universe Today. Het is een wekelijks overzicht van wat er allemaal op de verschillende blogs over sterrenkunde is geschreven. Elke aflevering van het ruimtecarnaval wordt door een aparte blogger geschreven, telkens op zijn/haar eigen wijze. Een paar dagen geleden verscheen aflevering 90, gehost door 21st Century Waves. Tot nu toe waren het allemaal Engelstalige ruimtecarnavallen en ik kan mij zo voorstellen dat Cain dat graag zo wil houden. Als ik deze Astroblogs ook als host aan wil bieden voor een aflevering dan zal ik

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.