19 juli 2024

Mooie video van komeet Lulin

Gisteravond stond komeet Lulin het dichtste bij de Aarde én was ‘ie vlakbij de planeet Saturnus te vinden. Had een fotogeniek plaatje op kúnnen leveren. De wet van Murphy sloeg echter onverbiddelijk toe in Dordrecht e.o. en daarom verscheen de gehele nacht een hinderlijke Cumulus Interruptus om de boel te verzieken. Ergo noppes komeet Lulin. 🙁 Gelukkig hebben ze elders minder last van mr. Murphy en hebben ze genoten van het spektakel. Onder andere Patrick Colestock, die een prachtige video heeft gemaakt (0,9 Mb):

Komeet Lulin op video

[oeps, die link werkt niet. Kennelijk is ‘ie bij Spaceweather niet meer te zien, de link er naar toe is correct.] Tonnen foto’s van de passage van komeet Lulin zijn te vinden op SpaceWeather. Bron voor die video: Astropixie.

Share

Speak Your Mind

*