25 mei 2020

Mars Reconnaissance Orbiter in slaapstand

De Mars Reconnaissance Orbiter

De Mars Reconnaissance Orbiter

De NASA heeft bekendgemaakt dat de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), de satelliet die om Mars heendraait en haarscherp fotografeert1, afgelopen maandag in een soort slaapstand is terechtgekomen, safe mode zoals ze dat aan de overkant van de grote plas noemen. Het is allemaal automatisch gebeurd door de MRO zelf, zonder dat de technici van de NASA erbij betrokken waren. Men is nu aan het kijken hoe de MRO weer in normale stand te krijgen is. In de slaapstand wordt de communicatiesnelheid met Aarde teruggebracht tot 40 bits per seconde. Maandagavond was men al in staat om die snelheid eventjes 10.000x te vergroten. Om niet overhaast te werken wil men goed bestuderen wat de oorzaak van het terugvallen in de slaapstand is en hoe deze het beste verholpen kan worden. Uit de korte communicatieboost afgelopen maandag kon men al afleiden dat de MRO v

  1. Onder andere met z’n High Resolution Imaging Science Experiment camera (HiRISE). []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.