30 november 2023

Is dit vallend schroot van de satellietenbotsing?

Vallend ruimteschroot?

Vallend ruimteschroot? Credit: Ferzeno in Jakarta, Indonesia

Deze week is een melding binnengekomen van ene Ferzeno uit Djakarta (Indonesië) dat hij midden op de dag iets aan de hemel naar beneden zag komen en dat hij meteen met z’n mobieltje gefotografeerd heeft. Hij denkt dat het een stuk schroot zou kunnen zijn dat afkomstig is van de botsing tussen de twee communicatiesatellieten Cosmos 2251 en Iridium 33 op 10 februari jongstleden ergens boven noord-Siberië. Op de foto moet je even dubbelklikken en in het midden van de blauwe lucht kijken. Over z’n waarneming meldt Ferzeno het volgende:

The sky was clear. It was just like a comet, with a bright long tail. I saw it at 05:57 PM [10:57 UTC] and took a picture from my cellphone… It traveled downward very fast.”

Ik heb eerder al een bron gelezen dat de kans bestaat dat je een vallend stuk ruimteschroot afkomstig van de botsing ziet vallen. Ik ben de link even kwijt, maar zodra ik ‘m heb zal ik die hier plaatsen. Ik moet nu even ontbijten en daarna voorbereidingen treffen voor een verjaardag. De jongste dochter wordt zeven jaar en er komt straks een sloot verjaardagsgasten binnenstromen. 😀 Wellicht vanavond weer een blogje. Bron: Visual Astronomy.’

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: