28 mei 2023

Discovery is gelanceerd

STS 119

STS 119. Credit: NASA Spaceflight Awareness

Space Shuttle Discovery is zojuist gelanceerd, precies op het geplande tijdstip van 00.44 uur vaderlandsche tijd stipt. Ik zou een foto kunnen plaatsen van de lancering, maar ik zag Amanda Bauer deze prachtige foto plaatsen van de bemanning van de Discovery, als ware het een filmposter. Mmmm, zijn die letters niet gejat van Indiana Jones? 🙂 Prachtig ding, dus plaats ik ‘m hierbij ter illustratie van de geslaagde lancering. Commandant Lee Archambault en zes collega-astronauten zullen een vierde en laatste zonnepaneel naar het internationale ruimtestation ISS brengen (waardoor het ISS uiteindelijk helderder wordt dan Venus!). Ook nemen ze een onderdeel mee van de machine waarmee urine wordt omgezet in drinkbaar water. Há, daar moet op gedronken worden. Zo en nou ga ik pitten. 😀

Share

Comments

 1. hallo,

  ik heb ze beide over zien komen heerlijk wat een mooi gezicht.

  groetjes arjan

 2. Volgens het vluchtplan zal de Shuttle morgenavond rond 22:13 Nederlandse tijd aan de ISS koppelen. Daarvoor is de afstand tot de ISS al teruggebracht tot ongeveer 15 km.

  De condities zijn niet helemaal optimaal, maar morgenavond zou vanuit Nederland de ISS met vlak er achteraan de "achtervolgende" Shuttle zichtbaar moeten zijn.

 3. Hoera…..ik heb het..de lancering….gezien..ergo, ben dus gelukkig weer niet achter m'n pc'tje in slaap gevallen.

  Ik heb nou al zoveel lanceringen gezien….en toch…blijft het elke keer weer spannend. Haast nog leuker dan de beelden vind ik vooral het het proberen te ontcijferen van dat fantastische "NASA-jargon". Al die prachtig zotte afkortingen!!

  Hmm, het ISS met vlak er achteraan in "hot persuit" de spaceshuttle Dicovery, daar wil ik zeker wel even moeite voor doen.

  Ga zo effe bij "heavens above" kijken voor de precieze gegevens..en anders zie ik een en ander wel weer op NASA-TV….Bedankt voor de tip trouwens!!

  JB

 4. Ik kom op Heavens Above tegen dat ze kort na 20.00 uur te zien zijn. Ik zal er zo een blogje over schrijven.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: