2 juni 2020

Om meerdere redenen een bijzondere foto

ARP 261

ARP 261

Zie hier ARP 261, een tweetal sterrenstelsels in het sterrenbeeld Weegschaal

Comments

 1. OK, het heeft helemaal niets met dit intergalactische onderwerp te maken maar ik moet toch even mededelen dat die "overtocht" gisteravond van de Spaceshuttle Discovery gebroederlijk tesaam achtervolgd door het ISS waarlijk een schitterend gezicht was!!

  Moest er toch effe op uit voor een proefritje met den ouden eend en ben uiteidenlijk op een mooi plekkie aan "The mighty Dordtse Kil" beland met riant uitzicht op het zuidwesten.

  Eerst nog een waarneminkje gedaan van het fraaie sikkeltje van Venus, laag op de zuid westelijke horizon om vervlogens dus te genieten van die twee heldere puntjes, gescheiden van elkaar door slechts een "volle maan" grote tussenafstand, die rap in kosmische ganzenpas langs de nachthemel trokken…..de heldere ster sirius op een haar na missend!

  Vervolgens weer rap naar huis gescheurd om op NASA TV die twee puntjes een uurje of zo later "life in het echie" aan elkaar te zien vastgeknoopt te zien worden!

  Bedankt NASA voor deze fraaie show…encore!!

 2. Hé Jan,

  Leuk je verhaal te lezen. Ik zat zelf helaas in vergadering met MR en kandidaat-directeur en kon daar niet onderuit. Zucht… 🙁

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: