2 juni 2020

Op zoek naar pulsars met Einstein@home

Voorbeeld van een pulsar

Voorbeeld van een pulsar

Wie in z’n luie stoel achter de PC op jacht wil gaan naar pulsars, snel ronddraaiende neutronensterren in het heelal, moet maar snel meedoen aan Einstein@home. Da’s een project vergelijkbaar met Seti@home en Galaxy Zoo, waarbij het grote publiek meedoet met de analyse van de gegevens. In het geval van Galaxy Zoo gebeurt dat door deelnemers sterrenstelsels uit de SDSS-catalogus voor te schotelen die worden beoordeeld op visuele eigenschappen. Bij Seti@home (de jacht op buitenaards intelligent leven) en Einstein@home gebeurt het door computertijd, als de PC’s van de deelnemers op de achtergrond data berekenen. Einstein@home bestaat al sinds februari 2005 en met zo’n 200.000 deelnemers is het

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.