25 mei 2020

‘Spinnen’ wijzen op de lente op Mars

Lente op Mars

Lente op Mars

Het ziet er een beetje bizar uit, die foto hiernaast. De Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) nam ‘m onlangs (11 februari j.l. om 18.12 uur Marstijd) met z’n High Resolution Imaging Experiment, beter bekend als de HiRISE camera. De foto is van een gebied op Mars ergens in de buurt van diens zuidpool. Geloof het of niet, maar eigenlijk toont de foto dat het lente is op Mars. Die donkere vlekken zijn namelijk veroorzaakt doordat de seizoensijskap van de Martiaanse zuidpool dunner begint te worden. Dat ijs bestaat uit kooldioxide, wat we hier op aarde droog ijs noemen. Onder die ijslaag, die ongeveer een meter dik is, begint dat kooldioxide te broeien en d

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.