13 april 2024

Zaterdag 20.30 uur: lichten uit!

Earth Hour

Credit: Earth Hour

Komende zaterdag, 28 maart 2009, zal voor de derde keer wereldwijd Earth Hour worden gehouden. In de hele wereld zullen steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens een uur lang ‘op zwart gaan’ en da’s voor ons amateur-sterrenkundigen uiteraard een plezierige ervaring. Earth Hour is een actie van het Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering. Het ‘uur van de aarde’ werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Het initiatief werd zo enthousiast ontvangen dat Earth Hour vorig jaar wereldwijd werd gehouden. Ruim 50 miljoen mensen deden toen het licht uit en lieten zo hun stem horen voor maatregelen tegen de opwarming van de aarde. Naar verwachting gaat Earth Hour 2009 dit record overtreffen. Op dit moment hebben al meer dan 350 steden over de hele wereld laten weten graag mee te willen doen aan Earth Hour. Ook veel opvallende gebouwen en monumenten zullen tijdens Earth Hour in duisternis zijn gehuld. Het Wereld Natuur Fonds roept ook in Nederland zo veel mogelijk mensen, steden en bedrijven op om zich aan te sluiten bij Earth Hour: doe het licht uit tegen klimaatverandering!

Wat jij kunt doen

Hoe meer mensen meedoen aan Earth Hour, hoe krachtiger het signaal richting regeringen om nu echt actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Dus, kom in actie:

 • Doe je licht uit op zaterdag 28 maart van 20.30 tot 21.30 uur.
 • Meld je aan als deelnemer aan Earth Hour.
 • Vraag je vrienden, familie, buren en collega’s ook mee te doen aan Earth Hour.
 • Organiseer je eigen Earth Hour evenement. Bijvoorbeeld een diner bij kaarslicht of een akoestisch concert in het donker
 • Deel je ideeën op YouTube, Facebook, Twitter.

Kortom, een goed idee om een indrukwekkend signaal af te geven aan regeringen om nu echt werk te maken van de aanpak van klimaatverandering. Peter, bedankt voor je tip voor dit bericht!

Share

Comments

 1. fam. Gehring zegt

  Prachtig initiatief, zou van mij meer mogen, bv. 1 x per maand.

  Tegen dit soort "geweld" kun je induvidueel niet veel doen, maar wel met z'n allen en dus wereldwijd!

 2. fam. Gehring zegt

  Prachtig initiatief, zou van mij meer mogen, bv. 1 x per maand.
  Tegen dit soort "geweld" kun je induvidueel niet veel doen, maar wel met z'n allen en dus wereldwijd!

 3. Ja, hoe minder lichtvervuiling des te beter, dus wat mij betreft prima. 😀

 4. Ja, hoe minder lichtvervuiling des te beter, dus wat mij betreft prima. 😀

Speak Your Mind

*