31 mei 2020

De zomertijd is weer ingegaan

De Zomertijd is ingegaanIedereen is vandaag druk bezig alle klokken in huis een uur vooruit te zetten. De zomertijd is vannacht om 2 uur ingegaan. Tot zondag 25 oktober om 03.00 uur zitten we dus in de MEZT tijdzone, de Midden-Europese zomertijd. Da’s UTC + 2 uren. Over die laatste afkorting zocht ik zojuist wat nou precies de letterlijke betekenis is en op Wikipedia kwam ik daarover iets verrassends tegen: Het internationale letterwoord UTC is een compromis tussen het Franse “TUC” (Temps Universel Co

Comments

 1. Jawel, op *dit* moment ben ik ervan aan het genieten dat het 19.01 uur is en er nog lekker licht m'n kamer in schijnt. 😀

  En wat is er mis met twaalf uur 's nachts observeren? Hoort bij de hobby hè?! 😉

 2. Maar het is zo fijn dat het langer licht is..!!

 3. Maar het is zo fijn dat het langer licht is..!!

  • Yep, dat is zo. Maar je hebt toch geen zomertijd nodig om daarvan te kunnen genieten? En amateur-sterrenkundigen hoor ik 's zomers toch regelmatig klagen dat het zo laat donker is, want daardoor kunnen ze pas tegen twaalf uur 's nachts een keertje waarnemen. Het heeft dus zo z'n keerzijde. 🙂

  • Yep, dat is zo. Maar je hebt toch geen zomertijd nodig om daarvan te kunnen genieten? En amateur-sterrenkundigen hoor ik 's zomers toch regelmatig klagen dat het zo laat donker is, want daardoor kunnen ze pas tegen twaalf uur 's nachts een keertje waarnemen. Het heeft dus zo z'n keerzijde. 🙂

 4. Ja, ik geniet ook heerlijk van de zon. En twaalf uur 's avonds waarnemen is ook niet zo erg, ware het niet dat de wekker dan weer zo vroeg afgaat. 🙁

 5. Ja, ik geniet ook heerlijk van de zon. En twaalf uur 's avonds waarnemen is ook niet zo erg, ware het niet dat de wekker dan weer zo vroeg afgaat. 🙁

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.