21 juli 2019

Soyuz is geland in Kazachstan

De Soyuz landtVergeleken met de Amerikaanse Space Shuttle’s trekken de vluchten van de Russische Soyuz’ maar weinig aandacht in de media. En toch doen ze hun werk precies zoals ze ‘t moeten doen: mensen van en naar het internationale ruimtevaartstation ISS brengen. Er gaat weleens wat mis met de landing, zoals vorig jaar april na een zogenaamde ballistische landing, maar verder kan ik rustig zeggen dat de Soyuz een werkpaard onder de ruimtecapsules is.

Boem, de Soyuz is geland

Boem, de Soyuz is geland

Aan boord van de vanmiddag in de steppe van Zuid-Kazachstan gelandde Soyuz waren de astronauten Mike Fincke en Yury Lonchakov en de steenrijke gast-astronaut Charles Simonyi. De landing zou oorspronkelijk ergens in Noord-Kazachstand plaatsvinden, maar vanwege slechte weersomstandigheden aldaar werd naar het zonniger zuiden uitgeweken. De prachtige foto van de Soyuz hierboven, die

Reacties

  1. Hoe groot is die parachute wel niet? Het is lastig te zien maar de foto geeft de indruk dat die gigantisch is.

  2. Hoe groot is die parachute wel niet? Het is lastig te zien maar de foto geeft de indruk dat die gigantisch is.

  3. Ik heb geen idee hoe groot die parachutes zijn, Ik weet wel dat er in de VS een firma is die van de gebruikte parachutes van de Soyuz tassen maakt! 😯 Zie: http://www.everquestdesign.com/list.cfm?Event_ID=… voor meer info.

  4. Ik heb geen idee hoe groot die parachutes zijn, Ik weet wel dat er in de VS een firma is die van de gebruikte parachutes van de Soyuz tassen maakt! 😯 Zie: http://www.everquestdesign.com/list.cfm?Event_ID=… voor meer info.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: