21 juni 2021

Ruimtewandelaar vanaf Aarde gefotografeerd

Ruimtewandelaar in beeld

Ruimtewandelaar in beeld

Het is de Nederlandse amateur-sterrenkundige Ralf Vandebergh uit Wittem gelukt om vanaf de Aarde een ruimtewandelende astronaut te fotograferen! In de laatste Zenit (april 2009, blz. 199) schreef Vandebergh dat de mogelijkheid van het fotograferen van zo’n astronaut puur theorie was en dat het ‘m in de praktijk door de omstandigheden nog steeds niet gelukt was. Welnu, de Astrofoto van de dag laat het vandaag aan de hele wereld zien: het is Ralf Vandebergh gelukt er eentje te fotograferen! 😀 Toen vorige maand de Discovery een bezoekje bracht aan het ISS wist Vandebergh op 21 maart tijdens ruimtewandeling nummer 2, in ruimtevaarttermen EVA-2 (Extravehicular Activity-2) geheten, een astronaut te fotograferen. Vanaf z’n waarneemplek in Zuid-Limburg welteverstaan met een 25 cm Newtonspiegelkijker, terwijl hij met de hand volgde via z

Comments

  1. Tof hoor. En met 'gewoon' amateur-astronoom-uitrusting. Handgevolgd 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: