22 juli 2019

Naam ISS node 3 wordt 14 april bekendgemaakt

Wordt Node 3 naar Colbert genoemd?Komende dinsdag wordt door de NASA de naam bekend gemaakt van het Node 3 module van het internationale ruimtestation ISS. Klinkt niet echt als iets waar je wakker van moet liggen, ware het niet dat de voorgeschiedenis van de naamgeving de nodige beroering heeft gewekt, waar ik eerder over schreef. Komt er kortgezegd op neer dat de NASA een publiekswedstrijd uitschreef om suggesties voor een naam in te leveren, waar men vervolgens op kon stemmen. Dat zou vast een mooie naam opleveren zoals Serenity, welke naam goed past bij de bestaande Nodes 1 en 2 die Unity en Harmony heten. Maar toen kwam daar de Amerikaanse TV-komiek Stephen Colbert, die vond dat die module naar hem moest worden genoemd en verdraaid nog an toe, d

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.