28 mei 2024

Volg Hubble-astronaut Massimino op Twitter

Michael Massimino

Michael Massimino. Credit: NASA.

Astronaut Mike Massimino gaat met de volgende Space Shuttlevlucht van Atlantis mee richting de Hubble ruimtetelescoop om die een laatste grondige reparatiebeurt te geven. Dat is missie STS-125, die ook wel HST-SM4 (Hubble Space Telescope Servicing Mission 4) wordt genoemd. De voorlopige datum van lancering is 12 mei a.s., al moet je altijd afwachten of die wordt gehaald. Voor Massimino is het de tweede keer dat ‘ie een ruimtevlucht maakt en het is ook de tweed ekeer dat hij gaat knutselen aan de Hubble. De eerste keer was met STS-109 in 2002, toen twee ruimtewandelingen nodig waren om Hubble op te kalefateren [1]Eh… misschien is dat plat Dordts, geen idee. Op te knappen dus. 🙂 . Komende reparatiemissie zijn maar liefst vijf ruimtewandelingen nodig. Leuk is dat Mike Massimino ook op Twitter te vinden is en daar uit de doeken doet wat er allemaal komt kijken bij de voorbereidingen. Op 9 april schreef hij bijvoorbeeld vanaf z’n Blackberry:

With the instructors for our spacewalks going over our tools and procedures. We will practice our spacewalks in our big pool the next 2 wks.

Over die speciaal voor deze missie ontwikkelde gereedschappen heb ik al eens geschreven, dat moet je maar even nalezen. Massimino wordt al door 35.250 mensen op Twitter gevolgd, dus er is kennelijk grote belangstelling voor wat hij allemaal doet. Ik zou zeggen: volg Mike ook! Aldus Adrianus V op Twitter. 😉

Voetnoten

Voetnoten
1 Eh… misschien is dat plat Dordts, geen idee. Op te knappen dus. 🙂
Share

Speak Your Mind

*