29 november 2020

Wat dacht je van een MIR op je slaapkamer?

MIR, de wekker

MIR, de wekker

Kijk, da’s nou het leuke van een gratis huis-aan-huisblad zoals Dordt Nu dat er soms dingen in staan die ook voor amateur-sterrenkundigen interessant zijn, maar die niet te vinden zijn in de Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, om maar een dwarsstraat te noemen. Zo las ik vanavond in jaargang 4, nummer 16 van dat lokale suffertje dat ontwerper Klaus Rosburg een wekker heeft bedacht die ons bekend moet voorkomen: de MIR. Een wekker die in het bezit is van zonnepanelen en die daarmee van stroom wordt voorzien. Het Russische ruimtestation Mir (???, wat in het Russisch zowel wereld als vrede betekent), die op 23 maart 2001 deels verbrandde in de dampkring

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.