25 mei 2024

Wat dacht je van een MIR op je slaapkamer?

MIR, de wekker

MIR, de wekker. Credit: Sonic Design.

Kijk, da’s nou het leuke van een gratis huis-aan-huisblad zoals Dordt Nu dat er soms dingen in staan die ook voor amateur-sterrenkundigen interessant zijn, maar die niet te vinden zijn in de Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, om maar een dwarsstraat te noemen. Zo las ik vanavond in jaargang 4, nummer 16 van dat lokale suffertje dat ontwerper Klaus Rosburg een wekker heeft bedacht die ons bekend moet voorkomen: de MIR. Een wekker die in het bezit is van zonnepanelen en die daarmee van stroom wordt voorzien. Het Russische ruimtestation Mir (Мир, wat in het Russisch zowel wereld als vrede betekent), die op 23 maart 2001 deels verbrandde in de dampkring en deels in brokstukken in het zuiden van de Grote Oceaan neerstortte, zag er heel anders uit dan de wekker MIR, maar ach da’s een futiliteit. Leuk idee wel van Rosburg. Het schijnt nog om een concept te gaan en ik heb geen idee wanneer ‘ie bij Blokker in de winkel komt te liggen. We houden ’t in de gaten voor jullie. 🙂

Share

Speak Your Mind

*