21 september 2023

De Draaikolknevel vanuit De Biesbosch

M51 door Jan Brandt

M51 door Jan Brandt

Jan Brandt heeft gisteravond weer nuttig besteedt. In plaats van achter de vaderlandsche kijkbuisch te hangen toog hij met z’n vast en zeker Franse voiture naar de Dordte Biesbosch en daar legde hij bijgaande foto vast van M51, beter bekend als de Draaikolknevel in het sterrenbeeld Jachthonden. De foto is het resultaat van de samenwerking tussen drie vereisten, z’n 20 cm Newton refractor, de EQ6 opstelling én de HEMA. Huh, de HEMA? Yep, de HEMA, de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, waar Jan als één van de laatste stervelingen op deze aardbol z’n filmrolletjes laat ontwikkelen. Twintig minuten belicht en met de hand gevolgd. Niks autoguiden of GO-TO-M51. Gewoon ouderwets handwerk. Jan, mooi resultaat hoor! 😀

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: