29 mei 2020

Video Timelapse, in één woord: WOW!

Tom van Timescapes heeft een video gemaakt van de sterrenhemel boven New Mexico. Die moet je echt even bekijken/beluisteren, want hij is schitterend. En het maakt mij

Comments

 1. hmmmm, leuk filmpje…..maarre wat mij nog veel meer de aandacht trok was de muziekkeuze.

  Want….eh….horen wij daar niet een toch wel redelijk beroemde stem c.q. "bandje"??

  Jawel…..die van niemand minder dan ene David Gilmour..ook wel bekend van het tamelijk beroemde (vette understatement!!) symphonic rockbandje uit de jaren zeventig by the name of PINK FLOYD!!!

  Zucht…als ik die stem dan weer hoor dan gaan mijn gedachten meteen op stap op "memory lane" en dan eindig ik ergens op een zolderkamer in zwijndrecht bij ene Jos Haring die mij, bij bijkans elk bezoekje in het kader van het reilen en zeilen van de JWG (jongeren werkgroep van Nederlandse vereniging voor weer en sterrenkunde) afdeling Dordrecht prettig platbombardeerde met de zoveelste speciale japanse persing van één van de vele fraaie LP's (Dark side of the Moon, Animals en the Wall om er maar een paar te noemen) van deze charismatische band!

  Zovele jaren later kan deze muziek mij nog steeds zeer bekoren….ook al is dit nummer van van een veel latere CD met niet meer de complete originele "line up" van "the floyd" uit hun meest succesvolste periode (oprichter Sid Barrett daargelaten want die zat toen allang niet meer in de band)omdat helaas vanwege allerlei geruzie en zo…Roger Waters de band kort na de "The Wall"-periode had verlaten.

  Maar toch die stem van David Gilmour en die ozo karakteristieke "sound"…blijven..eh…opvallend!!

  Afijn…..tot zover het muzikale praatje van de nep-Leo blokhuis van Dordrecht.

  En…OK, die plaatjes waren ook wel geinig, geloof ik…ha…ha…!!

  Tot Dinsdag, klaverjas-dag.

  • Ja, nou je 't zegt, die stem kwam mij ook zo bekend voor. Ja, David Gilmoure, da's waar ook. Zucht, Pink Floyd, dat waren nog eens tijden, hè? 's Nachts de hele nacht waarnemen op de hei bij Lycksgestel en dan PF op een cassetterecorder.
   Yeah, tot dinsdag. The battle of the giants. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: