24 oktober 2018

Naar Mars turen met een 3D-brilletje

Iedereen een 3D-brilletje opYep, dat is wat we gisteravond deden bij Christiaan Huygens: turen naar foto’s van Mars met zo’n hip 3D-brilletje. De foto’s zijn gemaakt door ESA’s Mars Express, het ruimtevaartuig dat sinds Eerste Kerstdag 2003 om de planeet Mars draait. Presentator van de foto’s was Henk Olthof, die bij de Europese ruimtevaartorganisatie werkt en die voor de gelegenheid voor iedereen zo’n brilletje had meegenomen. De drie-dimensionale foto’s zijn allemaal gemaakt met behulp van de High Resolution Stereo Camera (HRSC), die zich aan boord van de Mars Express bevindt. Een 20,4 wegend apparaat dat prachtige plaatjes heeft geschoten en dat een indrukwekkende maximale resolutie van 2 meter per pixel heeft. De 3D-foto’s die Olthof na de pauze voorschotelde waren met die

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.