24 september 2023

Zonneradar.nl: weten wáár de Zon schijnt

De zonnekaart van 17.33 uur

Credit: zonneradar

Stel je wilt zonnevlekken bekijken met de telescoop en het is bewolkt. Maar elders in Nederland zóu de zon kunnen schijnen. Kijk dan op zonneradar.nl en zie waar in Nederland de zon schijnt. 😀 Een soort buienradar.nl, maar dan anders dus. Wie de link opent zal gelijk zien dat het een commerciële site is, namelijk van het biermerk Wieckse. Waarom Wieckse geïnteresseerd is in de zonneschijn is simpel: op 55 terassen in Nederland hebben ze een radar geplaatst en die registreert of ergens de zon schijnt. En bij Wieckse denken ze zonneschijn = terrasweer = bier verkopen. Alle data van die 55 terrassen, waaronder in Dordrecht die van Centre Ville op de Voorstraat, worden verwerkt in een ‘zonnekaart’ van Nederland en die kunnen wij bekijken. De bedoeling is dat in de toekomst meer terrassen mee gaan doen en dus dat die zonnekaart steeds nauwkeuriger wordt. En da’s voor ons zonnevlekwaarnemers met het ook op het komende zonnevlekkenmaximum een mooi initiatief! Op de afbeelding hierboven zie je overigens de zonnekaart van vanmiddag 17.33 uur. Het was nogal bedekt met sluierbewolking op dat moment, dus niet echt bewolkt. Tenminste, in Dordrecht. Wieckse, proost! 🙂 Bron: Zonneradar.

Share

Comments

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Vandaag kwam ik terecht op uw web site en vond dit een interessant, mooi ontworpen en nuttig. Om deze reden wil ik graag een linkruil met u aangaan.

  Onze website, Grunn-speciaalbier.nl word momenteel goed bezocht. Wij zijn op zoek naar enkele websites om een link naar ons gelegt te krijgen.

  Een link van Grunn-speciaalbier.nl zal uw website een boost geven op de lange duur. Zowel qua directe bezoekers als via Google.

  Met vriendelijke groet,
  Groningse Stadsbrouwerij

  Verkoop Binnendienst.

  • Bedankt voor het compliment. Alle linkjes op de Astroblogs gaan over sterrenkunde en ruimtevaart. Zou een beetje raar zijn daar een link over bier in op te nemen, hoezeer ik dit vocht ook waardeer. Succes in ieder geval.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: