14 april 2024

Hanny’s Voorwerp in 365 Days of Astronomy

Hanny's Voorwerp in 365 Days of Astronomy

Credit: 365 Days of Astronomy

Hanny’s Voorwerp staat vandaag [1]Hemelvaartdag 2009, goed uitgekozen! 🙂 centraal in 365 Days of Astronomy, de website die ter gelegenheid van het Internationale Jaar van de Sterrenkunde 2009 iedere dag een podcast wijdt aan een sterrenkundig onderwerp. Voor deze podcast heeft Ted Judah een interview gehouden met Hanny van Arkel, de ontdekker van het naar haar genoemde object. In de podcast, die je hier kan beluisteren, vertelt Hanny over hoe ze via muziek terechtkwam bij de Galaxy Zoo en na een week al op ‘het voorwerp’ stuitte. Verder aandacht voor de vraag waarom dat vreemde object niet Hanny’s Object wordt genoemd, over haar werk als schooljuffrouw en over Galaxy Zoo zelf. Kortom, een interessant interview dat je zeker moet beluisteren! 🙂 Bron: 365 Days of Astronomy.

Voetnoten

Voetnoten
1 Hemelvaartdag 2009, goed uitgekozen! 🙂
Share

Comments

  1. Thanks Arie! 😉

  2. Thanks Arie! 😉

  3. My pleasure!

  4. My pleasure!

  5. Ok wellicht een beetje omslachtig op deze manier..via Arie voor Hanny….maarre….Heb net zitten luisteren….Echt een Hartstikke leuk interview!!

  6. Ok wellicht een beetje omslachtig op deze manier..via Arie voor Hanny….maarre….Heb net zitten luisteren….Echt een Hartstikke leuk interview!!

  7. Dank je Jan. 😉 Inf is op bezoek hier, maar ik zal snel een linkje plaatsen op mijn website as well!

  8. Dank je Jan. 😉 Inf is op bezoek hier, maar ik zal snel een linkje plaatsen op mijn website as well!

Speak Your Mind

*