22 mei 2024

Susskind over de Algemene Relativiteitstheorie

Van de beroemde Amerikaanse natuurkundige Leonard Susskind, medebedenker van de snaartheorie en auteur van o.a. het boek The Cosmic Landscape, kwam ik een twaalftal lezingen tegen over de Algemene Relativiteitstheorie. Die lezingen, die hij gaf voor studenten van Stanford University, zijn allemaal gratizz en voor nikzz te bewonderen op Youtube:

De link laat je lezing 1 (duur: 1u 38m) zien, maar als je dat venster rechts op de pagina ziet [1]Om dat venster te krijgen moet je wel dubbelklikken in het Youtube-venster. Als je slechts één keer klikt opent het filmpje in de Astroblogs-omgeving. kan je ook de andere 11 afleveringen zien. Susskind begint in de eerste aflevering met de Newtoniaanse mechanica. Voor wie geïnteresseerd is in de Algemene Relativiteitstheorie van Einstein echt een aanrader om de serie te gaan bekijken. Bron: Cosmic Variance.

Voetnoten

Voetnoten
1 Om dat venster te krijgen moet je wel dubbelklikken in het Youtube-venster. Als je slechts één keer klikt opent het filmpje in de Astroblogs-omgeving.
Share

Comments

  1. jos haring zegt

    Ha die Arie,

    Ik heb The Cosmic Landscape net gekocht…erg leuk boek.

    groetjes,

    Jos

Speak Your Mind

*