21 mei 2019

Een kijkje ònder de Spirit

Marsrover Spirit zit sinds begin mei vast in de Martiaanse grond. Vandaar dat de NASA middels het microscopic imager instrument dat vastzit aan de robotarm op 2 juni j.l. een foto heeft genomen van de onderkant van de Spirit:
De onderkant van de Spirit
Die camera is eigenlijk bedoeld om close-up foto’s te nemen van rotsblokken en andere interessante dingen op Mars, maar voor de gelegenheid werd ‘ie omgetoverd tot inspectiecamera. Uit de foto blijkt dat de Spirit niet ‘leunt’ op rotsblokken of zand. Wel is er een piek middenonder de Spirit te zien, gevormd door rotsen of zand, die als mogelijke hindernis kan werken. Ook blijkt de Spirit op een soort

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.