24 mei 2019

Zitten kameleondeeltjes achter de donkere energie?

Fotonen veranderen in axionen

Fotonen veranderen in axionen

Over de ware aard van donkere energie tasten de natuurkundigen nog in het duister, maar er zijn sinds kort aanwijzingen dat er mogelijk een verband is tussen de zogenaamde axionen, theoretisch voorspelde elementaire deeltjes, en

Reacties

  1. Achter donkere maerie zitten wel deeltjes lijkt me, maar donkere energie dat was toch die versnelde uitzetting van het heelal en deel van die superinflatie aan het begin of zo?

    Moeilijk onderwerp, ik wens je veel succes met de lezing, maar woon zelf te ver weg anders zou ik zeker komen. Maar je zult aan kritische toehoorders geen gebrek hebben bij de vereniging lijkt me ;o)

  2. Yep, donkere energie schijnt verantwoordleijk te zijn voor die versnelde expansie. Voor mij is de link axionen-donkere energie ook wel even wennen, omdat naar mijn idee donkere energie niet vorm kreeg in losse elementaire deeltjes, maar dat het een eigenschap was van het ruimtetijd vacüum.

    Thanx voor de lezing. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: