13 augustus 2020

Eindelijk Armstrong’s gezicht op de Maan

Armstrong's gezicht!Op geen enkele foto van Neil Armstrong tijdens z’n maanwandeling in juli 1969 is z’n gezicht te zien. We hebben de wazige televisiebeelden van z’n afdaling op 20 juli ’69 en we hebben de vele ‘stills’, bijvoorbeeld als Armstrong bij de Amerikaanse vlag poseert. Die laatsten zijn allemaal genomen met een Hasselblad-camera. In al die gevallen stond

Comments

 1. ja…ja…..over "subtiele"(??) hint gesproken.

  Ik ben weer "back in town"….ofwel weer terug van een tripje naar die meer desolatere plek dan de maan….te weten Drente…ha…ha..!!

  Maarre….dat nieuwe maanboekie van mij komt eraan, hoor…en voor diegene die al dat "standaard" sterrenkunde en ruimtevaart-gezeur een beetje zat worden..een geheel andere variant op het thema "sterren"…..zaterdag aanstaande namelijk wordt er, in het kader van zestig jaar 2CV (hiep hiep hoera!!), een grote landelijke STER-rit naar Beusinchem gehouden.

  Des middags is het de bedoeling om met heel, heel, heel veel Eenden vanuit alle windstreken (gelijk de punten van een heldere ster afgebeeld door een Newtontelescoop) van Nederland samen te komen op het marktplein van bovengenoemd stadje op dezelfde manier zoals dat gebeurde in de zestiger en zeventiger jaren.

  Dus….Komt allen, maar wel gaarne met passend lees: "waggelend" transport!

  afijn, Tot zover het onderwerp Ster-rit!!

 2. Jan, dat van Chaikin’s nieuwe boek was geen hint hoor. Dat hint-plaatje achterin de astroblog sloeg meer op de vraag òf er een jubileum aan zit te komen rond de 20e juli. Maar prima om even die 2CV dag komende zaterdag te promoten! 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: