11 augustus 2020

Duitse scholier wellicht geraakt door meteoriet

Scholier, brandwond, meteoriet, krater

Scholier, brandwond, meteoriet, krater. Credit: Marcus Grenz/WAZ

Volgens Duitse media zou afgelopen dinsdag om 9.35 uur plaatselijke tijd de Duitse 14-jarige scholier Gerrit Blank uit Essen geraakt zijn door een meteoriet. Gisteren het bericht van die 14-jarige uit New York die een mini-supernova ontdekte en nu dit verhaal weer. ”t Is druk met veertienjarigen in de sterrenkunde. 🙂 In de krant vertelt Blank dat hij eerst een witte felle lichtkegel zag, toen voelde hij pijn aan z’n hand en tenslotte volgde een knal. Na de eerste schrik ziet Blank onder zich een nog nagloeiend stuk steen ter grootte van een kiezelsteen. In z’n schooltas heeft hij een beker ijsthee en die gebruikt hij om de brandwond aan z’n hand te koelen. De rest van die thee gooit hij over de meteoriet heen. Rondom de steen is een soort van inslagkrater te zien van ongeveer een halve meter doorsnede. Blank neemt de steen mee in z’n tas, gaat naar z’n school – het plaatselijke gymnasium – en vertelt daar aan iedereen het verhaal. Even later wordt ook de pers erbij gehaald en in een mum van tijd weet via internet de hele wereld het. Op datzelfde internet begint ook gelijk de discussie of het allemaal wel waar is. Het klinkt allemaal wel erg onwaarschijnlijk om mee te maken, dus op menig forum denkt men met een fantast te maken te hebben. Maar even afwachten wat uit het onderzoek van de steen naar voren komt. Zal wel een ijsthee-meteoriet blijken te zijn. 😉 Zo en nou ga ik er eventjes tussenuit. Eén van m’n kidz loopt mee met de avondvierdaagse – een kilootje of wat snoep collecterend onderweg. 🙂 Bron: Space.com + Der Westen.

Comments

 1. Ach ja….de avondvierdaagse van Dordrecht…da's lang geleden..ging effe "de stad in" en werd zomaar geconfronteerd met die ranzige schim uit mijn duistere sportverleden……

  Heb de avondvierdaagse zelf anderhalf keer gelopen, ja ja lach maar…..en toen vond ik het wat sporten betreft wel weer genoeg voor de rest van mijn leven….ha..ha… maarre wat ben je toch eigenlijk een bruut van een vader…..om zo je bloedeigen dochter zo'n kolere-eind te laten lopen….en zelf alleen maar toe te kijken.

  Zeg eens, mijn waarde adrianus, hoeveel keer heb jij eigenlijk deze droevige…..eh….fantastische….vierdaagse uitgelopen??

  En nou niet aankomen met getallen tot de macht "zoveel", want daar trap ik niet in!!!

  Groetjezzzz van uw zeer onsportieve (hoewel, twee uur aan een oculair hangen is toch wel…eh…een prestatie??) astro-collega..en tevens de welgemeende complimenten aan dochterlief….De middelste was het niet???

 2. Kijk Janus, je zal misschien nog wel herinneren dat ik ooit heb gevoetbald bij voetbalvereniging VVGZ (hebben wij niet ooit tegen elkaar gevoetbald?). Als lid van die club heb ik menig rondje door Zwijndrecht bij elkaar gelopen en m'n prijzenkast mee gevuld. Haha prijzenkast, eh… sigarendoosje bedoel ik. 🙂

 3. Hmmm, ik kan mij natuurlijk heel goed met mijn, op dit vlak zeer selectieve (!!), geheugen menig wedstrijd voor de geest halen waarbij wij, het immer glorieuze DFC, dat zooitje zwijdrechtse boeren (jij dus!!) compleet van de mat hebben geveegd.

  Het grootste probleem voor jullie zooitje zwijdrechtse grasspriet-prutsers was vooral die fantastische absoluut onpasseerbare dordtse doelman…..hmmm en wie zou ik daar nu mee bedoelen….ha…ha…!!??

  Maar ik vermoed dat jij waarschijnlijk een ietsie pietsie andere beeldvorming in gedachte zult hebben betreffende deze fameuze "Clashes of the local drechtsteden soccer titans"!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: