21 mei 2019

Nog even over die LRO/LCROSS lancering

LCROSS en LRO

LCROSS en LRO

Vanmorgen in de zijlijn van de melding dat de lancering van de Endeavour uitgesteld is meldde ik dat een mogelijke lancering woensdag de 17e moeilijk wordt omdat dan ook al de lancering gepland staat van de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) en de Lunar CRater Observation and Sensing Satellite (LCROSS), die ‘piggybackt’ met de LRO. Ik had m’n digitale pen nog niet niet neergelegd of ik dacht ‘mmmm, die LRO/LCROSS1, heb daar wel eens iets over geschreven?’ Ik kon mij er in ieder geval weinig meer van herinneren – zoveel schrijf ik eigenlijk – maar een korte zoektocht leverde wel degelijk een astroblogje op waarin alle ins & outs van deze maanverkenner uit de doeken worden gedaan.

  1. Hadden ze daar ook geen leuke publieksvriendelijke naamwedstrijd voor kunnen uitschrijven. Dat LRO/LCROSS klinkt natuurlijk voor geen meter. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.