21 juni 2024

Vreemd lichtverschijnsel zaterdagavond boven Nederland gezien

Hebben ze zoiets boven Nederland gezien?

Hebben ze zoiets boven Nederland gezien? Credit: Jon Burnett. APOD: https://apod.nasa.gov/apod/ap031001.html.

Diverse mensen maken op m’n site melding van een vreemd lichtverschijnsel dat ze gisteravond laat, zaterdag de 13e juni, hebben gezien. Stephanie uit Den Haag (wijk Ypenburg) meldde dat ze rond 23.30 uur een soort oranje licht zag dat deed denken aan een luchtballon die in brand stond. Met twee andere vrienden zag ze hoe de bol vanachter de huizen vandaan kwam en langzaam verder de lucht in trok. Ook liet die een oranje spoor achter en het duurde vervolgens vijf minuten om alles te bekijken. Irvin uit Tilburg meldde dat hij tussen 23. 30 en 00.00 uur met vier getuigen iets waarnam toen ze in de achtertuin stonden: een fel oranje licht dat zich met hoge snelheid bewoog van zuidwest naar noordwest, nagenoeg horizontaal, iets stijgend. Op een gegeven moment bleef het op 1 punt stilhangen en werd steeds kleiner totdat het niet meer zichtbaar was. Alles bij elkaar duurde deze waarneming 1.5 á  2 minuten, zo schat Irvin. Een ‘burger uit Dordrecht’ –  ja, daar hebben we er zo’n 100.000 van 🙂 – tenslotte meldt dat hij/zij (?) om 00.04 minuten gedurende 15 seconden een grote vuurbal zag die uit elkaar viel en uiteindelijk uitdoof. De snelheid deed hem denken aan een vliegtuig. De richting was van noordoost naar noord, de hoogte 30 graden en de beweging was horizontaal / ligt dalend. Drie waarnemingen die qua tijdstip niet overeenkomen. In Den Haag werd het rond 23.30 uur waargenomen en in Dordrecht ruim een half uur later, dus dat wijst er op dat het geen vuurbol of heldere meteoor was uit de ruimte. Maar even afwachten of er meer meldingen komen. Wie heeft iets gezien? Eh… voor de duidelijkheid, dat plaatje hierboven is niet wat ze gezien hebben hoor. [Naschrift]: Govert Schilling meldde mij via Twitter dat de eerste twee meldingen vrijwel zeker zogeheten thaise vuurballonnen zijn, die steeds populairder worden in Nederland.

Share

Comments

 1. Hens Burger Dordrech zegt

  Nogmaals de melding Adrianus

  Gisteravond / nacht

  Datum: 14-06-2009

  tijd: 00.04

  duur: 15 sec.

  richting: Noordoost naar Noord

  hoogte 30 graden.

  beweging: horizontaal / ligt dalend

  wat:

  een grote vuurbal. uit elkaar vallend.

  uiteindelijk uitdovend.

  De snelheid deed me denken aan een vliegtuig.

  • Sietze Algra zegt

   Hallo lezer,

   Wij hebben inderdaad een soortgelijk verschijnsel gezien rond 23:55 boven Buitenpost hoogte hoek 60° oostenlijk. 's avonds zaterdag 13 juni zaten we nog even lekker rond de vuurkorf toen we een oranje vuurbal ,komend vanuit het zuiden (steeds groter wordend), richting het noorden voorbij zagen komen. Deze vuurbal op hoogte vliegverkeer? wat zeker niet in verband kan worden gebracht met een regulier lijnvliegtuig verdween aan de noordenlijke horizon als een klein stipje. Van genoemde waarneming (0.5-1 min) zijn drie ooggetuigen. Misschien kan deze melding bijdragen tot het verklaren van dit onbekend vliegend object.

   • Dit is ook hoe wij het gisteravond hebben gezien met 4 man, eerst een bijna horizontale beweging en daarna leek het wel van ons af te bewegen woordoor het steeds kleiner werd en uiteindelijk verdween…

 2. Nina en Harm Kroesen zegt

  Nieuw Vennep, zaterdag 13 juni tussen 11.30 en 12.00 uur.

  Ook wij hebben op zaterdagavond laat een rood oranje "vlam" gezien dat langs de hemel trok, ongeveer met de snelheid van een vliegtuig. Na een poosje werd het vuur minder hevig en doofde het nagenoeg uit. Het object was toen nog wel duidelijk langs de hemel te zien. Even later werd dit object gevolgd door een ander, groter object dat ook een flauw oranje licht uitstraalde. Het bewoog zich in een baan parallel aan het eerder gesignaleerde object in noorwestelijke richting. Het deed ons denken aan een in de dampkring uit elkaar gevallen ruimteschip. We konden de objecten helaas niet tot het einde toe volgen door de bebouwing om ons heen.

 3. Denekamp, zaterdag 13 juni tegen 23:15

  Soort vuurbol gesignaleerd in het zuidwesten, met duidelijk zichtbaar vuur, ongeveer op 60 graden, snelheid vergelijkbaar met een vliegtuig en werd na ongeveer twee minuten kleiner todat het ineens verdween. Misschien zijn er meer mensen uit het oosten van het land die dit verschijnsel hebben gezien.

 4. Kijk eens aan, nog diverse meldingen. Er is echt iets te zien geweest gisteravond. Geen foto's gemaakt? Tegenwoordig heeft toch iedereen een mobieltje met foto/video op zak? 🙂

 5. Hens Burger Dordrech zegt

  Ik heb inmiddels navraag gedaan bij KNMI.

  Zij kunnen aan de hand van infrasound waarneming het

  één en ander evt waarnemen, mits in de "omgeving"

  Als daar duidelijkheid uit komt, zal ik dat hier delen.

 6. Govert Schilling meldde dat de 1e twee meldingen vrijwel zeker zogeheten thaise vuurballonnen zijn, die steeds populairder worden in nederland.

  • Paulus zegt

   Zaterdagnacht boven Asten (Zuid Oost Brabant) drie waarnemingen. Eerst 1 vuurbol van zuid naar noord, zeer stabiel en snel bewegend (hogere snelheid dan vliegtuigen). 15 minuten later nog twee vuurbollen zelfde intensiteit, richting en snelheid. De vuurbollen waren minutenlang zichtbaar met dezelfde intensiteit en snelheid. Aan de horizon verdwenen. Zeker geen Thaise vuurballonnen!

  • Anoniem zegt

   Thaise vuurbalonnen waren het zeker niet.

   Het is moeilijk in te schatten wat de afstand van het lichtverschijnsel was.

   Als het ging om een paar honderd meter tot een aantal kilometer dan had het toch wel de snelheid van een straaljager. Hoe verder verwijderd hoe groter verhoudingsgewijs de sneldheid moet zijn om de waargenomen snelheid te verklaren. Aangezien de waarnemingen over een groot gebied zijn gedaan neem ik aan dat het object zich op een redelijke hoogte bewoog.

   Irvin

 7. Jan-Kees zegt

  We hebben dit ook gezien met 4 personen. Gisteravond (14-6) rond 23:30u.

  Jan-Kees

 8. Jan-Kees zegt

  Dit was trouwens in Utrecht. Het bewoog in oostelijke richting en duurde zeker 1 minuut. Het leek op grote hoogte te zijn.

  Jan-Kees

 9. Hens Burger Dordrech zegt

  Nog nooit een Thaise vuurballon op hoge snelheid tegen de wind in zien gaan.

  Volgens knmi wind overheersend west – zuidwest.

 10. Hens Burger Dordrech zegt

  Mijn tijdwaarneming: 00.04 .

  Ik was op dat moment aan het vliegtuigspotten.

  Op het zelfde moment passeerde een vlucht, die ik live volgde op google-earth.

  Heb daar tevens gecontroleerd of er vliegbewegingen waren op het moment van de waarneming.

  http://www.geluidsnet.nl/

 11. Jos Haring zegt

  Ha die Arie,

  Ik heb 'm ook gezien, samen met drie anderen. Zo rond 23:00 of zo (kan er een half uurtje naast zitten) zag ik in het ZUIDOOSTEN een licht dat langzaam bewoog en deed denken aan dat parachutevuurwerk, alleen flakkerde 't wat meer. Het bewoog naar het noordwesten.

  groetjes,

  Jos

  • Hé Jos, goh de halve wereld heeft dat ding geloof ik gezien. Eén ding is duidelijk: het was een langzaam bewegend ding, dus iets van een meteoor of vuurbol was het niet. En als 't geen Thaise lampion was dan was het hooguit een UFO. 😉

 12. Via het kontaktformulier kreeg ik ook nog de volgende melding van Davey Buijs: "Ik zag maandag 15 juni rond 23.00 vanuit Hellevoetsluis gekeken richting het zuiden( de kant van zeeland) op toen er opeens vanuit het niets een grote vlam leek 't wel de lucht in ging, maar het was niet echt een vlam want hij bleef zichtbaar en ging steeds hoger. We hebben hem zeker 3 minuten kunnen zien totdat hij verdween in de hemel." Huh, maandag de 15e? We hadden 't toch over zaterdagavond de 13e juni?

 13. Jean-Paul Kramer zegt

  Gisteren, 28 juni 2009, rond 23:30 zag ik vanuit mijn tuin in Mierlo (Noord Brabant) vanuit het noorden een groot oranje lichtbol komen. De bol draaide om zijn as met tijdens het draaien goed zichtbare lichtstaarten. Het object ging in zuidelijke richting en werd daarbij steeds kleiner tot het als een stipje uit het zicht verdween.

  Bij de eerste waarneming had de bol vanaf mijn positie de grootte van een voetbal en gaf een helder oranje licht en draaide om zijn as. Ik heb geen idee wat het is.

  Als het meteoriet is geweest dan moet het wel een ontzettend groot brokstuk zijn geweest en ging het met wat ik van meteorieten gezien heb wel langzaam.

  Groeten,

  Jean-Paul

  Ps: Zijn er nog meer mensen die dit lichtobject gezien hebben?

  • Jean-Paul Kramer zegt

   Het raadsel is ontrafeld, het bleek bij nazoeken gewoon te gaan om een Thaise Geluksballon.

   jammer, weer geen UFO 🙁

 14. Misschien was het wel een Thaise UFO. 😉 Bedankt voor de ontrafeling.

 15. Ramon Soekha zegt

  Hallo beste mensen,

  Ik zag gisternacht rond een uur of 0.15uur een ongeveer een zelfde vuurbal die Stephanie op de 13e van juni heeft gezien. Ik dacht eerst dat een of andere malloot een vuurpijl de lucht had geschoten maar een paar seconde later dacht ik maar de vuurbal kwam niet vanaf de aarde maar kwam naar ons toe. Ik vroeg me af of iemand anders deze vuurbal ook heeft gezien. Ik woon in Den Haag, wijk Laakkwartier.

  Het was echt mooi. Dus mensen als iemand iets gezien heeft aub laat het ons weten. Wat ook zo vreemd was een paar minuten later ging er een vliegtuig voorbij ongeveer op dezelfde plek waar de vuurbal uitelkaar klapte. Dus ik hoop niet dat ik de enige ben die dit gezien heeft.

  mvg,

  Ramon

  • Hey Ramon,

   Ik heb gisteravond precies hetzelfde gezien vanuit Rotterdam. Een enorme vuurbal (vergeleken met een gemiddelde meteoren) in het oosten. Zo helder en traag dat ik twijfelde of het niet gewoon vuurwerk was. Maar de baan die het maakte leek inderdaad meer op een meteoor. Daarnaast hoorde ik ook geen geluid. Het duurde ongeveer 3 seconde.

   Het vliegtuig heb ik niet gezien, maar dat is logisch gezien ik in Rotterdam woon.

   Ik ben ook erg benieuwd of er meer mensen zijn die het hebben gezien.

   Gr,

   Nick

  • Hoi Ramon,

   Ik heb het ook gezien op hetzelfde tijdstip. Ik heb er speciaal op gelet omdat ik het een bijzonder verschijnsel vond. Ik schat dat het 30 a 60 s duurde. Ik zag een oranje "bal" vanuit het westen mijn richting op komen. Later boog hij af naar het noordoosten.

   Ik zag het licht langzaam uitdoven. Ik heb geen vliegtuig gezien. Ik woon in Nootdorp.

   Op http://www.ufonet.nl/info/vuurballon.htm staat een beschrijving van vuurballonnen. Zoals ik het heb gezien lijkt het hier wel op.

   Groeten,

   Dick

 16. Ramon Soekha zegt

  Hey Nick,

  Bedankt voor je reactie. Vreemd dat het niet opgemerkt is door KNMI of door een ander instantie.

  Hoop eigenlijk op nog meer reacties.

  fijn weekend!!!

  Ramon

 17. Sabrina zegt

  Ik zat donderdagavond, 02-04-09, omstreeks half 11 s'avonds op mijn balkon en heb samen met mijn vriend ook een soort van vuurbal zoals iedereen omschrijft gezien en trok horizontaal weg. Ik kon hem heel lang volgen tot in Den Haag tot dat het was vervaagt. Ik woon zelf in Voorburg. Het duurde zeker een paar minuten en ik heb er 2 gezien ongeveer met een tussenpoze van 10 minuten van elkaar die precies dezelfde route hadden om het zo maar even te zeggen. Een paar van mijn buren zaten ook buiten dus die hebben het ook waargenomen. Het was erg vreemd om te zien. Vandaar dat ik op internet rond ben gaan kijken of er meer mensen iets hadden gezien.

  Groetjes Sabrina

 18. Sabrina zegt

  Sorry de datum moet zijn 02-07-09,

  groetjes sabrina

 19. Wat al die meldingen betreft: als de verschijnselen slechts een paar seconden duren kunnen het géén Thaise vuurlampionnen zijn geweest. Dan kùnnen het 'gewone' meteoren of zelfs vuurbollen (boliden in wetenschappelijke termen) zijn geweest. Wanneer filmt iemand een keer die verschijnselen?

 20. Ericendiane zegt

  Hoi,

  Wij hebben net boven Rotterdam Nesselande ook 2 vuurdingen gezien. 23.40 uur die overeenkomen met de beschrijving. Wat is het?

 21. Ik heb net weer even gegoogled, er is een andere melding gedaan van de vuurbol van 4 juli.

  http://www.spacepage.be/forum/index.php?topic=469

  Ik ben benieuwd of er ook daar meer reacties komen.

  groet,

  nick

 22. hennie zegt

  4 juli 2009 zaten wij buiten rond 23:40 en opeens zagen wij 3 lichtbollen achter elkaar in een rechte lijn boven het huis uitkomen. Na een paar seconden vormde ze een driehoek met zn drieën en dreven toen heel langzaam weg richting noorden.

  Groetjes hennie

  Geleen (Limburg)

 23. kept ook gezien om 1 uur s nachts boven denhaag 1 vel oranje van richting veranderend ding.

 24. Michel zegt

  Ik heb zojuist ook een stuk of 11 oranje lichtbollen op hoge snelheid in groepjes hoog in de hemel boven Rotterdam-Hillegersberg zien langsvliegen. Ongeveer vanuit het zuiden richting het noorden. Onmogelijk vliegtuigen, want te veel samen en ook geen luchtballonnen oid, want te snel. Sommigen doofden en anderen vlogen door. Vast een meteorietenregen.

  • Meteorieten zijn gedurende enkele seconden te zien. Was dat met deze oranje lichtbollen ook het geval of waren ze langer te zien?

   • Michel zegt

    Nee, veel langer. Wel gedurende een minuut of zo. En ze kwamen in clusters. Ik heb op youtube een vergelijkbaar verschijnsel gevonden. Zie http://www.youtube.com/watch?v=kQbZvAID8wI. Ik kan niet helemaal uitsluiten dat het Thaise luchtballonnen waren, maar volgens mij waren ze veel te hoog en gingen ze veel te snel daarvoor. Ik neem aan dat die luchtballonnen een straalstroomwind niet overleven, en bovendien zijn ze dan ook niet meer zo groot voor het oog.

    Ik heb dus geen idee wat het was.

 25. Hannes zegt

  Vreemd, ik zag net duidelijk één satelliet overkomen met een duidelijk oranje kleur.

  Het grappige is dat dit zeker niet de ISS is, die was veel witter van kleur eerder deze week.
  ISS is veel meer in het zenith, zal hem zo wel zien [weet waar ik moet kijken].

  Dit was ook zeker geen vliegtuig, er vliegen hier dagelijks ..tig vliegtuigen over, meestal met (vertraagd) geluid.
  Deze satelliet (en ISS) is veel te snel voor een vliegtuig.

  Zag geen meerdere instanties hiervan, mogelijk zijn reflecties i
  n de atmosfeer verantwoordelijk hiervoor bij andere waarnemers?

  Dit gebeurde overigens net rond half twaalf vandaag (zaterdag 18 juli 2009 des avonds) boven Enschede, helder weer overigens.

  Tja, welke satelliet was dit, enig idee Adrianus V over de huidige trajectories van satellieten boven Nederland?

 26. Wolter zegt

  Via Heavens-above (via deze url gecentreerd boven utrecht: "http://www.heavens-above.com/?Loc=Utrecht&Lat=52.083&Lng=5.133&Alt=1&TZ=CET" maar je kunt ook zelf een lokatie ingeven)

  kun je de banen van praktisch alle zichtbare satelieten opzoeken. Aparte overzichten zijn er van de bekende jongens zoals ISS, Hubble en de shuttles. Ook astronomische kaarten kun je er aanmaken om b.v. planeten en sterrenbeelden te kunnen vinden op bepaalde tijden.

  • Hannes zegt

   Hartelijk dank Wolter,

   helaas kan ik met Heavens Above niet in het verleden kijken.

   Mooie webpagina trouwens, dankje.

 27. sidney&mimount zegt

  ook wij hebben vannacht om 12.15 deze vuur ''ballen'' gezien. in totaal waren het er 6. Ze verdwenen in het niets.

  Wat is dit precies? Ook hebben wij geen geluid gehoord. We hebben het kunnen filmen en het is duidelijk te zien!

  Bizar is het en heel onverklaarbaar wat dit nou werkelijk is! dit allemaal hebben wij gezien in amsterdam

 28. Ik zit momenteel in de nachtdienst (zorg) en zie de afgelopen ongeveer 2 weken een fel helder tamelijk groot lichtverschijnsel aan de hemel bij helder weer. Het bevindt zich op ongeveer 30 graden en staat rond 02.00-03.00 zzw en verhuist dan weer naar de oostelijke helft maar gisterennacht (van 4-5 augustus) zagen we het duidelijk aan de oostelijke helft en steeg met een meer dan normale snelheid, maar niet overdreven snel…Heb de sterrenwacht gebeld, die zei dat het Venus is…

  Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk vandaar mijn vraag..

  Mijn waarneming is gedaan vanuit Purmerend….

  Met vriendelijke groet,

  Dees

 29. Vannacht wederom aan de hemel aanwezig, eerst weer links van de maan(omstreeks 02.30-3.00) en later tegen de ochtend rond 06.00 weer aan het oosten lijkt dan steeds hoger te gaan….

  Een zeer fel wit licht en lijkt of er aan de bovenkant een soort extra gloed is…

 30. Adrianus, heb dat vannacht wel gedaan, maar met mijn camera heeft dat weinig zin,, maar kennis van mij heeft een professionele camera en die ga ik dat vragen, overigens heeft ook zij en haar man hetzelfde afgelopen nacht gezien….

 31. Dees, ooit gehoord van Jupiter (links van de maan afgelopen nacht) en Venus (vanochtend aan de ochtendhemel in het oosten)?

 32. Dat zou inderdaad kunnen zijn, het lijkt in ieder geval alsof het Jupiter zou zijn…ongeveer dezelfde positie…De optie Venus was mij ook al aangedragen..Klopt het dat Venus redelijk snel om de aarde draait…Je kunt deze namelijk zien verplaatsen.

  's Ochtends rond 05.30-05.45 uur zie je het licht als het ware stijgen en verder naar het zuiden….

  De foto's worden in ieder geval gemaakt, maar nu is het weer even bewolkt…

 33. Gisteravond tussen 22:30 en 22:45 uur zag ik in de Purmer-Noord door ons tuimelraam lichtende bolletjes op enige afstand achter elkaar van grofweg Zuid naar Noord trekken. Ze leken vrij laag boven de oostelijke horizon te zweven. Ik schat dat ik er 15 à 16 heb gezien. Terwijl de snelheid naar schatting tussen die van een helicopter en een klein vliegtuig inlag, viel me in de opeenvolging op dat er soms twee à drie vrij dicht achter elkaar boven de bomen verschenen. Natuurlijk heb ik direct vrouw en zoon geroepen bij dit voor mij (66) volslagen onbekende verschijnsel. Dat duurde even, maar zij hebben de laatste lichtbolletjes eveneens gezien en geconstateerd dat er bij geopend raam geen passend geluid uit die richting hoorbaar was. Mijn vrouw meende een flauwer schijnsel onder de afzonderlijke bolletjes licht te ontwaren en zag dat één van de laatste bolletjes in het niets oploste. Ik heb me naar de noordkant gespoed en zag datzelfde gebeuren met het laatste lichtbolletje. Er zijn in Purmerend of naaste omgeving mogelijk meer mensen die dit verschijnsel hebben opgemerkt? Bij voorbaat dank voor een reactie en een mogelijke verklaring.

  • Hoi ik heb deze lichtbollen ook gezien. klopt het waren 15 oranje bollen.

   ik heb het zelfs opgenomen let niet op mijn engels..
   http://www.youtube.com/watch?v=Ffaiom8-gRA

   • Bedankt voor 't filmpje. Vraagje over die snel bewekende oranje bolletjes: was 't nou de camera die zo heen en weer bewoog of had je de camera strak op één punt gericht en bewogen die bolletjes zo snel heen en weer? Interessant dat eentje ervan een soort van staart had.

   • Bijzonder veel dank voor het filmpje Privacy en de constatering dat het er 15 waren. Ik heb dus niet uit m'n nek zitten lullen. Het is een pietsie jammer dat de camera beweegt, want zoals ik (wij) het gezien hebben was het een vrij regelmatig opeenvolgende rij. Vriendelijke groeten, HSO

    PS: Je Engels is prima te volgen hoor…

 34. NB: Waar ik hiervoor 'horizon' vermeldde is voor alle duidelijkheid de term 'bebouwing' beter op z'n plaats.

  • Ik heb inmiddels antwoord op mijn eigen vraag gevonden door te googlen op 'vuurbalonnen'. Het fenomeen zal inderdaad hieraan toe te schrijven zijn geweest. Voorwaarde in ons geval was natuurlijk wel dat er een stabiele luchtstroom stond, waardoor de balonnenreeks exact dezelfde baan leek te volgen. Als ik nog eens wat weet of zie, zal ik het op dit curieuze blog vermelden. Met vriendelijke groeten, HSO.

   • Hedzer, heb ik een curieus blog? Joh, hoe kom je d'r bij. 😉

    • Bijvoorbeeld omdat ik intikte: Vreemd lichtverschijnsel boven Purmerend op Google en direct aankwam waar ik wezen wilde, vervolgens zag dat ene Dees ook een waarneming had gedaan in Purmerend en tenslotte omdat jij je tooit met de naam van een paus, die slechts iets langer van het Pausdom kon genieten dan ruim een maan(d)

     Dat, Uwe [wederomm opgestane] Heiligheid noem ik curieus…

 35. Zojuist vreemd licht gezien boven vlaardingen. Rond, oranje, constante snelheid en licht vanuit elke hoek. Af en toe groene flits erboven. Vloog onder wolken.

 36. Zie ook;

  http://www.astroblogs.nl/2009/01/18/zaterdag-vuur

  en http://ufo-database.livejournal.com/ voor meer waardevolle informatie omtrent gelijksoortige objecten

  en ook het Forum van Adrianus; http://www.astroblogs.nl/forum/viewtopic.php?f=7&…

 37. noob man coool ik heb het gezien

 38. Rogier Mollenberg Am zegt

  De waarnemingen van de verschillende mensen zag ik ook gisteren rond een uur of 23.30 hier in Amsterdam West. Ik dacht eerst dat het een luchtballon was die in brand stond, maar daarvoor bewoog het te snel. Het leek wel alsof het van heel dichtbij, ineens veel verder van mij af voortbewoog. Dat zou natuurlijk ook gezichtsbedrog kunnen zijn geweest, omdat het licht vervolgens doofden. Het vreemde verschijnsel bewoog eerst in Zuidelijke richting, en leek vervolgens zich in Westelijke richting van mij af voort te bewegen. Ik zat nog te denken aan zo'n Chinese lampion. Maar goed ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Tevens zijn deze waarnemingen ook door mijn huisgenoot bevestigd.

  Met vriendelijke groet,

  Rogier Mollenberg

 39. Christel zegt

  Vanavond rond 22.45u zag ik buiten 3 oranje lichtverschijnselen.

  Ze bewogen zich horizontaal en allemaal ongeveer even snel.

  We dachten ook eerst aan een luchtballon maar een beetje een vreemd tijdstip hiervoor.

  Toen dachten we dus ook aan satellieten.

  Zijn er meer mensen die dit hebben gezien?

  Ik woon in het Westland (Bij Den Haag)

 40. Kijk naar mijn Kunst dit is een deel wat de wereld te wachten staat zo lang niet meer

 41. Ik heb afgelopen zaterdag iets heel vreemds meegemaakt: ik kwam met de trein uit Amsterdam, pakte m'n fiets op 't station Bloemendaal en ging nog wat boodschappen doen in Haarlem. Plotseling merkte ik iets op in de lucht, het leek op 'n mistige maan, hoog in de met sluierwolken bedekte lucht, maar dat licht bewoog. Sterker nog, 't vloog met me mee, het volgde me vanaf Haarlem Noord tot in het centrum. Ik heb meerdere keren mensen erover aangesproken (in Haarlem Noord en in het centrum) en zij waren er ook getuige van. Toen ik 2 getuigen (vrouwen) in het centrum aansprak, bleef het licht (dat soms 2 bollen werd) boven ons cirkelen en zij dachten dat het 'n vliegtuig was. Toen vroeg ik ze om te kijken of 't mij weer zou volgen, als ik 'n andere richting op zou fietsen, alleen maar voor hen het bewijs dat ik de waarheid sprak. Want ikzelf wist dat al zeker (overtuigd) sinds/vanaf Haarlem Noord. En ja hoor, ik fietste dus die lange andere straat uit en wat zag ik weer; dat mij constant mij volgende, misschien zelfs wel stalkende, licht tot diep in het centrum van Haarlem. Ik heb onderweg er dus heel veel mensen op gewezen. Ook boven Bloemendaal, toen ik weer thuis was, heb ik dat licht zien cirkelen.

  En wat denk je, ' als klap op de vuurpijl': 's avonds op het journaal werd er ' gewag' en kon je het zien (wat 'n raar woord trouwens : ) van gemaakt en kon je het zien, maar zij verklaarden het fenomeen als 'n meteoriet of mogelijk 'n stuk van die raket, die eerder was gelanceerd (lijkt me sterk, dat volgt je niet zoals dat vloog. In de bijbel staat dat er in de eindtijd ' tekenen des hemels' zullen zijn. Maar 'voor hetzelfde geld' is het gewoon: menselijke $UP€R rattigheid !! ' Gaslighting' op 'n $UP€R schaal/manier !! : ((

Speak Your Mind

*