6 maart 2021

Vreemd lichtverschijnsel zaterdagavond boven Nederland gezien

Hebben ze zoiets boven Nederland gezien?

Hebben ze zoiets boven Nederland gezien?

Diverse mensen maken op m’n site melding van een vreemd lichtverschijnsel dat ze gisteravond laat, zaterdag de 13e juni, hebben gezien. Stephanie uit Den Haag (wijk Ypenburg) meldde dat ze rond 23.30 uur een soort oranje licht zag dat deed denken aan een luchtballon die in brand stond. Met twee andere vrienden zag ze hoe de bol vanachter de huizen vandaan kwam en langzaam verder de lucht in trok. Ook liet die een oranje spoor achter en het duurde vervolgens vijf minuten om alles te bekijken. Irvin uit Tilburg meldde dat hij tussen 23. 30 en 00.00 uur

Comments

 1. Wolter zegt

  Via Heavens-above (via deze url gecentreerd boven utrecht: "http://www.heavens-above.com/?Loc=Utrecht&Lat=52.083&Lng=5.133&Alt=1&TZ=CET" maar je kunt ook zelf een lokatie ingeven)

  kun je de banen van praktisch alle zichtbare satelieten opzoeken. Aparte overzichten zijn er van de bekende jongens zoals ISS, Hubble en de shuttles. Ook astronomische kaarten kun je er aanmaken om b.v. planeten en sterrenbeelden te kunnen vinden op bepaalde tijden.

  • Hannes zegt

   Hartelijk dank Wolter,

   helaas kan ik met Heavens Above niet in het verleden kijken.

   Mooie webpagina trouwens, dankje.

 2. sidney&mimount zegt

  ook wij hebben vannacht om 12.15 deze vuur ''ballen'' gezien. in totaal waren het er 6. Ze verdwenen in het niets.

  Wat is dit precies? Ook hebben wij geen geluid gehoord. We hebben het kunnen filmen en het is duidelijk te zien!

  Bizar is het en heel onverklaarbaar wat dit nou werkelijk is! dit allemaal hebben wij gezien in amsterdam

 3. Ik zit momenteel in de nachtdienst (zorg) en zie de afgelopen ongeveer 2 weken een fel helder tamelijk groot lichtverschijnsel aan de hemel bij helder weer. Het bevindt zich op ongeveer 30 graden en staat rond 02.00-03.00 zzw en verhuist dan weer naar de oostelijke helft maar gisterennacht (van 4-5 augustus) zagen we het duidelijk aan de oostelijke helft en steeg met een meer dan normale snelheid, maar niet overdreven snel…Heb de sterrenwacht gebeld, die zei dat het Venus is…

  Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk vandaar mijn vraag..

  Mijn waarneming is gedaan vanuit Purmerend….

  Met vriendelijke groet,

  Dees

 4. Vannacht wederom aan de hemel aanwezig, eerst weer links van de maan(omstreeks 02.30-3.00) en later tegen de ochtend rond 06.00 weer aan het oosten lijkt dan steeds hoger te gaan….

  Een zeer fel wit licht en lijkt of er aan de bovenkant een soort extra gloed is…

 5. Adrianus, heb dat vannacht wel gedaan, maar met mijn camera heeft dat weinig zin,, maar kennis van mij heeft een professionele camera en die ga ik dat vragen, overigens heeft ook zij en haar man hetzelfde afgelopen nacht gezien….

 6. Dees, ooit gehoord van Jupiter (links van de maan afgelopen nacht) en Venus (vanochtend aan de ochtendhemel in het oosten)?

 7. Dat zou inderdaad kunnen zijn, het lijkt in ieder geval alsof het Jupiter zou zijn…ongeveer dezelfde positie…De optie Venus was mij ook al aangedragen..Klopt het dat Venus redelijk snel om de aarde draait…Je kunt deze namelijk zien verplaatsen.

  's Ochtends rond 05.30-05.45 uur zie je het licht als het ware stijgen en verder naar het zuiden….

  De foto's worden in ieder geval gemaakt, maar nu is het weer even bewolkt…

 8. Gisteravond tussen 22:30 en 22:45 uur zag ik in de Purmer-Noord door ons tuimelraam lichtende bolletjes op enige afstand achter elkaar van grofweg Zuid naar Noord trekken. Ze leken vrij laag boven de oostelijke horizon te zweven. Ik schat dat ik er 15 à 16 heb gezien. Terwijl de snelheid naar schatting tussen die van een helicopter en een klein vliegtuig inlag, viel me in de opeenvolging op dat er soms twee à drie vrij dicht achter elkaar boven de bomen verschenen. Natuurlijk heb ik direct vrouw en zoon geroepen bij dit voor mij (66) volslagen onbekende verschijnsel. Dat duurde even, maar zij hebben de laatste lichtbolletjes eveneens gezien en geconstateerd dat er bij geopend raam geen passend geluid uit die richting hoorbaar was. Mijn vrouw meende een flauwer schijnsel onder de afzonderlijke bolletjes licht te ontwaren en zag dat één van de laatste bolletjes in het niets oploste. Ik heb me naar de noordkant gespoed en zag datzelfde gebeuren met het laatste lichtbolletje. Er zijn in Purmerend of naaste omgeving mogelijk meer mensen die dit verschijnsel hebben opgemerkt? Bij voorbaat dank voor een reactie en een mogelijke verklaring.

  • Hoi ik heb deze lichtbollen ook gezien. klopt het waren 15 oranje bollen.

   ik heb het zelfs opgenomen let niet op mijn engels..
   http://www.youtube.com/watch?v=Ffaiom8-gRA

   • Bedankt voor 't filmpje. Vraagje over die snel bewekende oranje bolletjes: was 't nou de camera die zo heen en weer bewoog of had je de camera strak op één punt gericht en bewogen die bolletjes zo snel heen en weer? Interessant dat eentje ervan een soort van staart had.

   • Bijzonder veel dank voor het filmpje Privacy en de constatering dat het er 15 waren. Ik heb dus niet uit m'n nek zitten lullen. Het is een pietsie jammer dat de camera beweegt, want zoals ik (wij) het gezien hebben was het een vrij regelmatig opeenvolgende rij. Vriendelijke groeten, HSO

    PS: Je Engels is prima te volgen hoor…

 9. NB: Waar ik hiervoor 'horizon' vermeldde is voor alle duidelijkheid de term 'bebouwing' beter op z'n plaats.

  • Ik heb inmiddels antwoord op mijn eigen vraag gevonden door te googlen op 'vuurbalonnen'. Het fenomeen zal inderdaad hieraan toe te schrijven zijn geweest. Voorwaarde in ons geval was natuurlijk wel dat er een stabiele luchtstroom stond, waardoor de balonnenreeks exact dezelfde baan leek te volgen. Als ik nog eens wat weet of zie, zal ik het op dit curieuze blog vermelden. Met vriendelijke groeten, HSO.

   • Hedzer, heb ik een curieus blog? Joh, hoe kom je d'r bij. 😉

    • Bijvoorbeeld omdat ik intikte: Vreemd lichtverschijnsel boven Purmerend op Google en direct aankwam waar ik wezen wilde, vervolgens zag dat ene Dees ook een waarneming had gedaan in Purmerend en tenslotte omdat jij je tooit met de naam van een paus, die slechts iets langer van het Pausdom kon genieten dan ruim een maan(d)

     Dat, Uwe [wederomm opgestane] Heiligheid noem ik curieus…

 10. Zojuist vreemd licht gezien boven vlaardingen. Rond, oranje, constante snelheid en licht vanuit elke hoek. Af en toe groene flits erboven. Vloog onder wolken.

 11. Zie ook;

  https://www.astroblogs.nl/2009/01/18/zaterdag-vuur

  en http://ufo-database.livejournal.com/ voor meer waardevolle informatie omtrent gelijksoortige objecten

  en ook het Forum van Adrianus; https://www.astroblogs.nl/forum/viewtopic.php?f=7&…

 12. noob man coool ik heb het gezien

 13. Rogier Mollenberg Am zegt

  De waarnemingen van de verschillende mensen zag ik ook gisteren rond een uur of 23.30 hier in Amsterdam West. Ik dacht eerst dat het een luchtballon was die in brand stond, maar daarvoor bewoog het te snel. Het leek wel alsof het van heel dichtbij, ineens veel verder van mij af voortbewoog. Dat zou natuurlijk ook gezichtsbedrog kunnen zijn geweest, omdat het licht vervolgens doofden. Het vreemde verschijnsel bewoog eerst in Zuidelijke richting, en leek vervolgens zich in Westelijke richting van mij af voort te bewegen. Ik zat nog te denken aan zo'n Chinese lampion. Maar goed ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Tevens zijn deze waarnemingen ook door mijn huisgenoot bevestigd.

  Met vriendelijke groet,

  Rogier Mollenberg

 14. Christel zegt

  Vanavond rond 22.45u zag ik buiten 3 oranje lichtverschijnselen.

  Ze bewogen zich horizontaal en allemaal ongeveer even snel.

  We dachten ook eerst aan een luchtballon maar een beetje een vreemd tijdstip hiervoor.

  Toen dachten we dus ook aan satellieten.

  Zijn er meer mensen die dit hebben gezien?

  Ik woon in het Westland (Bij Den Haag)

 15. Kijk naar mijn Kunst dit is een deel wat de wereld te wachten staat zo lang niet meer

 16. Ik heb afgelopen zaterdag iets heel vreemds meegemaakt: ik kwam met de trein uit Amsterdam, pakte m'n fiets op 't station Bloemendaal en ging nog wat boodschappen doen in Haarlem. Plotseling merkte ik iets op in de lucht, het leek op 'n mistige maan, hoog in de met sluierwolken bedekte lucht, maar dat licht bewoog. Sterker nog, 't vloog met me mee, het volgde me vanaf Haarlem Noord tot in het centrum. Ik heb meerdere keren mensen erover aangesproken (in Haarlem Noord en in het centrum) en zij waren er ook getuige van. Toen ik 2 getuigen (vrouwen) in het centrum aansprak, bleef het licht (dat soms 2 bollen werd) boven ons cirkelen en zij dachten dat het 'n vliegtuig was. Toen vroeg ik ze om te kijken of 't mij weer zou volgen, als ik 'n andere richting op zou fietsen, alleen maar voor hen het bewijs dat ik de waarheid sprak. Want ikzelf wist dat al zeker (overtuigd) sinds/vanaf Haarlem Noord. En ja hoor, ik fietste dus die lange andere straat uit en wat zag ik weer; dat mij constant mij volgende, misschien zelfs wel stalkende, licht tot diep in het centrum van Haarlem. Ik heb onderweg er dus heel veel mensen op gewezen. Ook boven Bloemendaal, toen ik weer thuis was, heb ik dat licht zien cirkelen.

  En wat denk je, ' als klap op de vuurpijl': 's avonds op het journaal werd er ' gewag' en kon je het zien (wat 'n raar woord trouwens : ) van gemaakt en kon je het zien, maar zij verklaarden het fenomeen als 'n meteoriet of mogelijk 'n stuk van die raket, die eerder was gelanceerd (lijkt me sterk, dat volgt je niet zoals dat vloog. In de bijbel staat dat er in de eindtijd ' tekenen des hemels' zullen zijn. Maar 'voor hetzelfde geld' is het gewoon: menselijke $UP€R rattigheid !! ' Gaslighting' op 'n $UP€R schaal/manier !! : ((

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: