31 oktober 2020

Gaat de Endeavour nou vóór de LRO/LCROSS?

Endeavour op het lanceerplatformOorspronkelijk stond de lancering van de Space Shuttle Endeavour (STS-127) gepland voor zaterdag 13 juni en die van de dubbele maanverkenner LRO/LCROSS voor woensdag 17 juni. Een lekkage in een ventilatiesysteem gooide waterstof-roet in het eten en daardoor kon de lancering van de Endeavour niet doorgaan. Ik lees net dat de mogelijkheid bestaat dat de NASA ervoor kiest om de Endeavour op 17 juni te lanceren en de LRO/LCROSS uit te stellen tot vermoedelijk vrijdagmiddag. Om 11.40 uur Nederlandse tijd is er een ‘lanceervenster’ voor de lancering van het ruimteveer. Het weer in Florida zou nog wel spelbreker kunnen zijn, want als de weersomstandigheden voor enkele uren vertraging zorgen moet alles

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.