30 september 2020

Zucht, lancering Endeavour weer uitgesteld

Noppes lancering Endeavour

Noppes lancering Endeavour

Het zit niet mee met de lancering van de Endeavour. Voor de tweede keer binnen een week is de lancering van het ruimteveer uitgesteld en de reden is dezelfde als die van zaterdag j.l.: een lek van waterstofgas in het ventilatiesysteem. Technici hadden afgelopen dagen zegels aangebracht in dat ventilatiesysteem om het lekken te voorkomen, maar kennelijk was die inspanning tevergeefs. De lancering van de Endeavour is nu uitgesteld naar zaterdag 11 juli. Daar gaat zoveel tijd overheen vanwege ‘temperature constrains’ (beperkingen van de temperatuur?) van het internationale ruimtestation ISS. Zucht… 🙁 Afijn, eerst maar de lancering van de LRO/LCROSS afwachten.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.