4 december 2023

Het ISS is zelfs bij daglicht zichtbaar!

Linksonder is het ISS te zien

Linksonder is het ISS te zien. Credit: Brooke O’Klatner 

Het kon natuurlijk niet uitblijven: door het aanbrengen van de laatste serie zonnepanelen is het internationale ruimtestation ISS zó helder geworden dat het mogelijk is om ‘m onder bepaalde omstandigheden zelfs overdag waar te nemen. Op 13 juni j.l. was Brooke O’Klatner (Charlotte, North Carolina in de VS) bezig om een roodkoppige specht in z’n nest te observeren – kan ook een leuke bezigheid zijn – toen hij plots een stipje voorbij zag komen: het ISS! En dat wist hij direct op bijgaande foto te vereeuwigen. Op 11 juli zal als het goed is het ruimteveer Endeavour worden gelanceerd en naar het ISS vliegen en dán is de combi ISS-Endeavour helemaal goed te zien. Zaak natuurlijk om dán via Heavens Above te tijden in de gaten te houden wanneer ze overvliegen. Wie ziet ‘m in Nederland als eerste… overdag? Bron: Spaceweather.

Share

Comments

 1. Joolee zegt

  Via de volgende pagina kun je zien wanneer het ISS weer in NLD te zien is. Vanochtend was hij rond 6u een minuutje of 3 zichtbaar.

  http://www16.wolframalpha.com/input/?i=iss+rotter

 2. Handig, die link naar Wolfram Alpha. Da's toch die nieuwe zoekmachine, die beter moet zijn dan Google?

 3. Joolee zegt

  Het doel van de zoekmachine is (volgens de makers) een aanvulling te zijn voor google, net als Wikipedia.

  Al is google al wel bezig met een concurerend systeem, http://www.google.com/squared . Maar dat werkt nog niet zo goed (Wolfram ook niet trouwens)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: