11 augustus 2020

Wow, da’s een bijzondere zonnevlek!

Gesimuleerde zonnevlekDie vlek hierboven is er eentje die je niet eerder zal hebben gezien. Tenzij je toevallig werkzaam bent bij het National Center for Atmospheric Research (NCAR), want dan heb je grote kans meegewerkt te hebben aan de allereerste grootschalige simulatie van een zonnevlek op de computer. Zonnevlekken ontstaan door magnetisme en ze worden geassocieerd met enorme uitbarstingen van geladen deeltjes, die op Aarde verstoringen in het radioverkeer kunnen veroorzaken. Op de afbeelding hierboven – een ‘still’ uit de simulatie –

Comments

  1. Anoniem zegt

    Dat is geen zonnevlek.

    Dat is gewoon een zonnebloem!

  2. Ooit wel eens een zonnebloem gezien van 4.500 graden? 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: