21 mei 2019

De grootste mozaïekfoto van de Maan ter wereld

[caption id=”attachment_9131″ align=”alignleft” width=”163″ caption=”De maanmoza

Reacties

 1. Hoi Arie,

  aangezien ik al zo'n 22 jaar het…eh…dubieuze genoegen heb mogen beleven samen te leven met iemand wier "hobby"(??) het is zichzelf de meest vreselijke lichamenlijke aandoeningen (o.a. een vette hersentumor)"aan te schaffen"……en aldus op deze manier een soort medische wikipedia op pootjes is geworden…..kan ik je dus vertellen dat Cystic fibrosis ook wel bekend staat onder de naam "taai slijmziekte".

  Elca heeft ooit eens bij een TV opname voor, ik meen het toenmalige programma "Catherine", over mensen met potentieel zeer dodelijke ziektes, een hele ochtend gepraat met een jongedame die die ziekte onder de leden had……enne….oeps, da's bepaaldelijk (ook) geen pretje…Understatement!!!

  Het komt er even kort door de bocht hier op neer dat heel geleidelijk al je lichaams'slijm steeds dikker en dikker wordt om uiteindelijk je te doen laten stikken omdat o.a. je longen veranderen in "ene grote stijfsel-bonk"….althans zo heb ik dat begrepen.

  je schijnt er in elk geval niet oud mee te worden.

  Nou ja……niet leuk!!

  Taaislijmziekte is dus een van die vele medische verschrikkingen waar het onderzoek naar zeer zeker wel een "extra zakcentje" kunnen gebruiken!

  Tot zover een klein uitstapje in de wereld van de medische wetenschap.

  Oh…..enne….Laat ik eindigen met jou voorts nog te feleciteren met jouw zoveelste trouwdag.

  Om de één of andere zotte reden staat dat namelijk bij ons op de Plee-kalender!!!

  • Hé Jan. Nou is het duidelijk wat die ziekte inhoudt. Kortom geachte lezers, allemaal zo'n maanfoto kopen. Daar steun je én een goed doel mee, én je hebt er een mooie foto voor én niet te vergeten je doet Sir Patrick Moore er een groot plezier mee. 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: