18 april 2024

NRC-Handelsblad komt met sterrenkunde-bijlage

Sterrenkunde in NRC-Handelsblad

Sterrenkunde in NRC-Handelsblad. Credit: NRC.

Rennen naar de winkel allemaal! 🙂 NRC-Handelsblad heeft vandaag haar gehele wetenschapsbijlage gewijd aan het thema sterrenkunde. Allemaal vanwege het Internationale Jaar van de Sterrenkunde 2009 (IYA2009). Even kort de inhoud: Warna Oosterbaan over zelf aan sterrenkunde doen, vijf prominente Nederlandse sterrenkundigen [1]Kees de Jager, Adriaan Blaauw, Vincent Icke, Ewine van Dishoeck en Amina Helmi. die hun favoriete hemelobject kiezen, Robbert Dijkgraaf heeft het in z’n column over groot en klein in het heelal en een artikel van Margriet v.d. Heijden over de verkenningen van het verre heelal. De bijlage eindigt met een pagina voor de kleintjes: ‘Het heelal voor beginners’. Maar da’s ook voor grote lezers hoor! Kortom, kopen die NRC!

Voetnoten

Voetnoten
1 Kees de Jager, Adriaan Blaauw, Vincent Icke, Ewine van Dishoeck en Amina Helmi.
Share

Comments

  1. F.V.Giel zegt

    De Zuiderkruisfoto bij het artikel van Amina Helmi (Wetenschap/Heelal/27juni jl.) is de mooiste die ik heb kunnen vinden. Dit sterrenbeeld heeft voor mij een heel speciale betekenis. Kan ik op de een of andere manier via NRC een bestand in jpg-formaat van krijgen? Via de vermelde bron kan ik bij NASA de foto niet traceren.

    Bij voorbaat dank,

    F.V.Giel

  2. Nix via NRC, gewoon via Adrianus-Handelsblad! Tatatatatataaaaaa: Hier is 'ie. 1,7 mb groot, dat wel. 🙂

Speak Your Mind

*