24 oktober 2018

Einde verhaal voor Ulysses

Ulysses: over en uit!

Ulysses: over en uit!

Zoals aangekondigd is gisteren officieel een einde gekomen aan de Ulysses-missie. Via NASA’s Deep Space Network werden tussen 17.35 en 22.10 uur Nederlandse tijd de laatste contacten met ‘t oude beestje1 onderhouden. Om 22.15 uur werd het allerlaatste bericht van de zonverkenner Ulysses ontvangen en daarna was het over en uit. Daarmee kwam een einde aan de missie die begon op 6 oktober 1990, toen de piepjonge Ulysses werd losgelaten vanuit Space Shuttle Discovery. Zoals ik gisteren al zei was dat uitschakelen niet een kwestie van een knop omdraaien. Het betekende de nodige

Noten
  1. Leeftijd: 18 jaar en 8 maanden. Da’s oud in ruimtevaarttermen. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.