17 april 2024

Hanny op de voorkant van A&A

Hanny op de cover van A&A

Hanny op de cover van A&A. Credit: ESO.

Hanny staat op de voorkant van A&A! 😀 Dan hebben we het om precies te zijn over het vakblad Astronomy and Astrophysics, dat uitgegeven wordt door de European Southern Observatory (ESO). Hanny van Arkel, ontdekker van het inmiddels wereldberoemde Hanny’s Voorwerp vlakbij IC 2497, siert de voorkant van Vol. 500 No. 2 (June III 2009), alwaar op pagina L33 t/m L36 het artikel genaamd Revealing Hanny’s Voorwerp: radio observations of IC 2497 staat. Dat artikel heb ik eerder in mei al besproken, het eerste wetenschappelijke artikel dat handelt over Hanny’s Voorwerp. Ik had zelf ook al lopen zoeken naar een afbeelding van die pagina, maar het enige waar ik op stuitje was een piepkleine thumbnail. Maar via een Twitter van Govert Schilling – waarvoor dank – stuitte ik op een dagelijks gepubliceerde astrofoto van JIVE [1]JIVE is het Joint Institute for Very Long Baseline Interferometry in Europe. en daar was (de helft van) de cover in vol ornaat te zien. Deze week werd overigens ook het tweede wetenschappelijke artikel over Hanny’s Voorwerp op ArXiv gezet, welke het resultaat is van het de Galaxy Zoo-mensen zelf.

Voetnoten

Voetnoten
1 JIVE is het Joint Institute for Very Long Baseline Interferometry in Europe.
Share

Speak Your Mind

*