14 juni 2024

Astromuziek – Rammstein op de maan

Als je de volgende videoclip mag geloven zijn behalve de twaalf astronauten van de Apollo’s ook de zes leden van de Duitse rockband Rammstein op de maan geweest. En dat nog wel zonder helm. 🙂 Luidsprekers voluit!

Video kwam ik tegen op Ethan Siegel’s Stars with a Bang, waarin hij de geïnteresseerde lezer tips geeft hoe je je eigen maanlanding kunt faken. Bekijk/beluister de clip pleazze tot de laatste seconde, want dan kom je ook nog de Apollo 13 tegen.

Share

Comments

 1. wat een geinig clipje, zeg…..enne…hoewel ik als doorwrocht anglofiel zijnde in principe niet zoveel op heb met…eh…”lederhosen-pop”..(oeps, hele foute term..ha…ha…)ben ik wel, tot mijn eigen grote verbazing overigens, zeer gecharmeerd geraakt van Rammstein.
  Echt hemelse (het is namelijk zo hard dat ze daar zeker moeten kunnen horen…)muziek voor een romantisch avondje bij de open haard met je geliefde(n)…ha..ha!!
  Heb ooit eens een tijdje geleden vriend Jonathan from the Bath één van mijn drie Rammstein CD’s laten horen….Vond ook hij erg lollig…. vervolgens heeft hij het toen gepresteerd om met Rammstein “op 10” in zijn open mazdaatje MX 5 zo’n prachtig idylisch Midsummer murder engels dorpje “from the face of the earth” te blazen……enne….ik hou echt wel van “een geintje” zo nu en dan maarre… toen wist zelfs den schrijver dezes even niet waar hij het zoeken moest van schaamte, ken je nagaan!!!
  Aan de andere kant wellicht ook weer niet zo verbazingwekkend van iemand die mij ooit eens nog langer geleden, toen de sterrenkunde in de Kan en te veel wijn in de man was verdwenen, heeft laten luisteren (met zeer rode oortjes) naar het nummer met de..eh…dubieuze titel “give your dig to me”…volgens mij van dat grappige punkbandje genaamd “The pistols”.
  ja…ja….en de wereld maar denken dat die sterrenjongens en die sterrenmeisjes van die “brave, een beetje “Nerdy” figuren zijn…..Yeah, right!!

  • Jan weet je, jaren geleden zat ik met m'n gezinnetje op vakantie in zo'n Bed & Breakfast in een pittoresk idyllisch dorpje in Engeland. Plotseling werd de rust verstoord door een auto die er doorheen kwam denderen met keiharde rockmuziek. Nou weet ik dus wat dat was. 🙂

 2. Monique zegt

  Schitterend 😀 Ja…. die clip is gaaf gedaan hoor. Die Duitse mannen weten het op een leuke ironische manier te brengen. Die Amerikanen mogen zichzelf dan wel geweldig vinden, zonder Werner von Braun kregen ze geen raket de lucht in hahaha. Maar…ze konden wél goed koelkasten en stofzuigers bouwen 😀

Speak Your Mind

*