20 oktober 2018

Waarom is de atmosfeer van de Zon zo loeiheet?

Waarom is de corona zo heet?

Waarom is de corona zo heet?

De oppervlakte van de Zon, ook wel de fotosfeer genoemd, heeft een temperatuur van zo’n 5.800 Kelvin. De atmosfeer van de Zon, de corona genaamd – die we zo mooi kunnen zien tijdens totale zonsverduisteringen –

Reacties

  1. Wat is de betekenis loeiheet

  2. Wat is de betekenis van loeiheet? Nou, de corona van de zon kan wel een miljoen graden zijn, da’s toch loeiheet te noemen? Nee, een officiële wetenschappelijk gedefinieerde betekenis van loeiheet is er volgens mij niet, maar het drukt meer een gevoel uit: dat die corona van de zon eh… loeiheet is.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.