13 april 2024

Astroblogs: de mobiele versie is verschenen!

Astroblogs mobiel

Astroblogs mobiel

Sinds internetten op je mobieltje net zo gewoon is als kijken naar Nederland 1 op je televisie is het goed als je daar als blogger rekening mee houdt. Internet op een PC of laptop is toch anders dan op een mobieltje met een friemelschermpje van een paar vierkante centimeter. Vandaar dat je steeds vaker ziet dat websites een mobiele variant van hun site hebben. Per heden kunnen ook de astroblogs op mobieltjes gelezen worden. 😀 Daar is géén aparte website voor aangemaakt, het gaat geheel automatisch. Dat wil zeggen dat m’n site bij bepaalde mobiele browsers vanzelf overschakelt op het mobiele thema, Carrington Mobile. Nou hangt het wel af van de zogenaamde user agent van je mobieltje of dat je browser al of niet overschakelt naar die mobiele variant van de Astroblogs. De user agent van mijn mobieltje is een HTC_Touch_Cruise_T4242 Opera/9.50, en die stond niet in de lijst. Aan de astrobloglezers die de site graag mobiel willen bekijken op hun PC, maar ‘m nog gewoon in de ‘oude versie’ zien (d.w.z. net zoals op je PC of laptop, maar dan vééél te klein om te kunnen lezen) wil ik dan ook vragen de user agent van hun mobieltje aan mij door te geven, zodat ik ‘m aan de lijst kan toevoegen. Wie  niet weet wat de user agent van zijn/haar mobieltje is: ga met je mobieltje hierheen en je ziet ’t dan vanzelf.

Share

Comments

 1. Handig hoor, werkt perfect. Bedankt!

 2. Nou ja, bijna perfect dan. Doordat de velden boven de tekst staan vulde ik ze verkeerd in waardoor mijn reactie als anoniem verschijnt.

 3. Jos Haring zegt

  Ha die Arie,

  Voor de mijne doet-iet nog niet. Mijn agent is:

  HTC_Touch_HD_T8282 Opera/9.50 (Windows NT 5.1; U; nl)

  groetjes,

  Jos

 4. Jos Haring zegt

  Hoi Arie,

  Hij doet het nu. Echt een aanwinst! Alleen is de tekst nog een fractie breder het beeldscherm van mijn mobiel. Waar zou dat aan kunnen liggen?

  groetjes,

  Jos

  • Ja, dat heb ik ook gemerkt op m'n eigen mobieltje. Ik moet nog even uitzoeken hoe dat zit, vast één of andere style.css. Het Carrington mobile theme schijnt een flexibele breedte te hanteren, maar ik heb dat nog niet ervaren. Wordt aan gewerkt. 🙂

  • Jos, volgens mij heeft het met je mobiele browser te maken. Standaard gebruik ik Opera, maar die laat een klein gedeelte van de blog buiten het scherm vallen. Maar zodra je met Internet Explorer kijkt gaat het wel goed.

Speak Your Mind

*