3 december 2023

Landing Discovery uitgesteld tot vanavond of vannacht

Vannacht de landing van de Discovery?

credit: NASA/Tom Joseph

De landing van ruimteveer Discovery is uitgesteld wegens slecht weer in Florida. De shuttle vliegt daarom wat extra rondjes om de Aarde, toch benzine zat aan boord 😉 en de bedoeling is dat er óf om 23.48 uur Nederlandse tijd wordt geland óf om 01.23 uur. Het ene is nog net op vrijdag, de andere zou morgen zijn. De weerberichten voor Florida zijn niet florissant, dus het kan zijn dat uitgeweken wordt naar Edwards Air Force Base in Californië. Ik zal zelf geen verslag uitbrengen van de landing, waar en wanneer die ook plaatsvindt dit weekend, want: ik ga een weekendje weg met familie. Zondagavond ben ik weer terug. Ik heb wel wat astroblogjes in de wacht staan, die in de automatische stand verschijnen. Mooie astrofoto’s van iemand die in de buurt van Arkel woont. 🙂 Bron over die landing: Bad Astronomy.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: