13 april 2024

Midzomerfoto’s uit Arkel deel 1

M16 door Peter PullesAfgelopen zomer heeft Peter Pulles, de welbekende astrofotograaf uit Arkel, vanuit z’n sterrenwacht De Linge, vele astrofoto’s gemaakt van diverse hemelobjecten. Prachtige foto’s die hij mij en anderen per mail opstuurde, vergezeld van de nodige info. Dit weekend laat ik hier enkele van die foto’s zien, plus Peter z’n commentaar. Allereerst bovenstaande foto van M16, de welbekende Adelaarsnevel in het sterrenbeeld Slang, waarover Peter het volgende weet te melden:

De opname van M16 was naar een suggestie van Arie Nagel, waarvoor dank, want het is een schitterende object! Bijzonder om te vertellen is dat er slechts zes opnamen gemoeid zijn met deze foto. Van die vijf was er slechts eentje bij relatief onbewolkte hemel, de andere werden (eigenwijs) -toch nog- gemaakt terwijl de hemel langzaam dichttrok. Desondanks en met wat extra nabewerking en compomissen wat betreft kwaliteit, kon ik toch nog dit er uithalen. Misschien dat ik komende tijd nog gelegenheid krijg om het een keer opnieuw te proberen.

De opname dateert van 24 juni j.l. Peter, schitterende foto hoor!

Share

Speak Your Mind

*