8 maart 2021

Eerste aardachtige exoplaneet bevestigd

Impressie van CoRoT-7b

Impressie van CoRoT-7b

CoRoT-7b, onthoudt die naam! Het is namelijk de eerste exoplaneet waarvan inmiddels is komen vast te staan dat het een aardachtige planeet is, met dezelfde dichtheid als die van de Aarde. CoRoT-7b werd begin dit jaar ontdekt door de Franse exoplanetenjager CoRoT, de satelliet die sinds eind 2006 succesvol op zoek is naar planeten buiten het zonnestelsel. CoRoT-7b ligt 400 lichtjaar van ons vandaan in het sterrenbeeld Eenhoorn (Monoceros) en z’n diameter is twee keer die van de Aarde. Omdat de exoplaneet zeer dicht bij z’n centrale ster – Corot-7 [1] – ligt is het aan de

  1. Een oranje dwergster die ietsje lichter en kleiner dan de Zon is. []

Comments

  1. Ja eh, beetje warm wel.

    Ik ga pas juichen bij ongeveer dezelfde massa en baan om dezelfde soort zon en dan water op de planeet en ook ZUURSTUF graag in de atmosfeer (of andere gassen die daar niet thuishoren zonder leven op het oppervlak).

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: