28 januari 2021

Ralf Vandebergh strikes again!

De Japanse HTV-module

De Japanse HTV-module

Ralf Vandebergh is een fenomeen. We weten allemaal hoe deze amateur-astrofotograaf uit Wittem (Limburg) het internationale ruimtestation – zelfs inclusief ruimtewandelende astronauten – vanaf z’n observatorium op de grond op verbluffende wijze kan fotograferen. Z’n laatste ‘wapenfeit’ is het onlangs gelanceerde Japanse bevoorradingsschip HTV-1, het H-II Transfer Vehicle dat goederen naar het ISS bracht. Op 13 en 17 september j.l. fotografeerde Vandebergh de HTV. Hierboven zie je de foto genomen op 13 september

Comments

  1. Felix Stols zegt

    Beste Ralf,

    Naar aanleiding van het kranten artikel in De Limburer over de foto van de Nanosail-D, ben ik mijn foto's van 8-02 2011 nogs maar eens gaan bekijken ,een voorwerp!/satelite of iets anders! met kleurrijke en onvoorspelbare bewegingen aan een kraakhelder koude avond om 18.36 iets ten zuid oosten van Maastricht .misschien is het de Nanosail-D geweest waar ik foto's van heb gemaakt !

    met vriendelijke groet Felix Stols

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: