2 oktober 2023

President Obama tuurt naar Epsilon Lyrae

Obama tuurt naar Epsilon lyrae

Obama tuurt naar Epsilon lyrae. Credit: Whitehouse.gov.

Gisteravond hield President Barack Obama een heuse Star Party in de tuin van het Witte Huis. En door een Schmidt-Cassegrain telescoop [1]Sorry Jan. zag Obama onder andere Epsilon Lyrae. ε Lyr is de beroemde dubbele dubbele in het sterrenbeeld Lier, een viervoudig stersysteem 162 lichtjaren van ons vandaan. Voordat werd overgegaan op het waarnemen met zo’n twintig opgestelde telescopen hield Obama eerst een toespraak. Daarin noemde hij onder andere de ontdekkingen die door twee jongeren werden gedaan: de ontdekking van een supernova door de veertienjarige Caroline Moore uit Warwick (New York) en die van een pulsar door Lucas Bolyard, uit Clarksburg. Zowel Moore als Bolyard waren op het sterrenfeestje van Obama aanwezig. Die toespraak plus een stukje van het waarnemen erna (na 8 minuten ongeveer) kan je op de volgende video zien:

Grotere reclame voor de sterrenkunde kan je toch niet hebben, zou ik zo zeggen. 😀 Bron: Universe Today.

Share

Voetnoten

Voetnoten
1 Sorry Jan.

Comments

  1. Yep….Da's inderdaad een zeer prettig stukkie "astro-PR"!!

    Gelukkig hebben wij, me dunkt, in ons nedrig kikkerlandje net zo'n PR-grootheid als President Obama in het diepe zuiden des lands wonen!! Ja..ja…Hanny for president..ha…ha..!!

    Trouwens, en dit terzijde, zullen de heren en dames van Celestron ook niet echt ongelukkig zijn met dit filmpje omdat ik meende te moeten opmerken dat de telescoop waar de huidige bewoner van het witte huis doorkeek een 8 inch Celestron was??

    • Zou best kunnen dat 't een Celestron was. Maar een Meade zou ook kunnen. Gewoon de advertenties afwachten, want reken er maar op dat de producent van deze presidentiële telescoop er zeker een slaatje uit zal slaan. Het fragment was overigens vanavond ook in het acht uur journaal te zien, tijdens het bericht over Obama's Nobelprijs voor de Vrede.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: