26 februari 2024

24 oktober a.s.: de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht

Op zaterdag 24 oktober, op de avond dat de klok een uur terug gaat, wordt voor de vijfde keer de Nacht van de Nacht gehouden. Dit is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu waarmee aandacht wordt gevraagd voor het behoud van een donkere nacht. Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens

Share

Comments

 1. ja….heel leuk allemaal…maarre laten we effe vooral NIET vergeten dat ditzelfde evenement ook op het eiland van Dordrecht wordt "gevierd"…en wel bij de Dordtse natuur en vogelwacht vlakbij "De Viersprong"…U weet wel, gelegen aan de weg die in het verlengde ligt van de Schenkeldijk….."hoeve jong Dordrecht".

  Uw nedrig scribent zal daar aanwezig zijn, samen met collega Jorit, tijdelijk "transfervrij uitgeleend" door diezelfde, eerder in het bovenstaande stukkie vermelde, sterrenvereniging Christiaan Huygens…..om aldaar hopelijk, ondanks Adrianus zijn bovenstaand propaganda-stukkie…ha…ha…, toch op z'n minst nog een enkele levende ziel van alle donkere hemelse pracht te mogen laten genieten!!!!

  De bedoeling is dat wij (Jorrit et moi) daar met een paar strategisch opgestelde telescopen de angstige (want het zo eng in het donker) en vermoeide wandelaars op het eind van hun nachtelijke strooptocht trakteren een klein rondje sterrenhemel….Jupiter, een enkel neveltje en als klapstuk, de spectaculaire Maan in het eerste kwartier!!

  Eh…..mits de weergoden daar natuurlijk hun welwillende medewerking aan willen verlenen.

  Gisteravond, tijdens een korte verkennings-expeditie tesaam met de voorzitter van het IVN was het in elk geval fantatisch helder….maar ja…eigenlijk een weekje te vroeg….deze week dus effe heftig duimen voor een "encore"!!

  Ofwel……Het is dus niet alleen op het "vasteland" (Papendrecht) feest, maar ook op het Eiland (Dordecht)…..Komt allen!!!

  • OK, bedankt voor de aanvulling. Ik kwam info over de Papendrechtse variant van de NvdN op de website van de Klaroen tegen, maar in Dordrecht zijn we inderdaad ook actief. Zal 't als aanvulling in de blog vermelden. Beetje vreemd overigens dat op de website van de Dordtse natuur- en vogelwacht (http://www.vogelwacht.eu/) niets wordt vermeld over het aanstaande evenement. Zie de agenda op die website.

Speak Your Mind

*