6 juli 2020

Hoe gaat de testvlucht van de Ares I-X eruit zien?

De testvlucht van de Ares I-X

De testvlucht van de Ares I-X

Volgens het NASA spoor ruimteboekje zal de Ares I-X op dinsdag 27 oktober a.s. om 14.00 uur worden gelanceerd voor een proefvlucht. De Ares I-X is de testraket van het Constellationprogramma, dat ergens in 2015 de opvolgers van de Space Shuttles moet ophoesten. Komende dinsdag vanaf 06.01 uur Nederlandse tijd (stipt!) zal de Ares I-X vanuit het reusachtige assemblagegebouw richting lanceerplatform 39B worden getransporteerd. Komende weken zal de Ares I-X vast en zeker een enorme media-event worden, dus goed om even een momentje stil te staan bij die lancering van de 27e. Eerst even een misverstand uit de wereld helpen: de lancering zal de Ares I-X NIET in de ruimte brengen. De missie zal namelijk maar 2 minuten duren. 😯 Yep, een test vlucht van welgeteld 124 seconden. De Ares I-X bestaat uit vier onderdelen, te weten:

Comments

  1. Hij zal natuurlijk wel zo'n week of twee uitgesteld worden omdat er teveel vogels vliegen of het te hard waait…

    • Ja, vast en zeker. 🙂 Als 'ie wordt gelanceerd wel kijken hoor, want er wordt al hardop afgevraagd: "…will this be the only launch of the Constellation Program?"

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: