18 augustus 2019

LCROSS zag de inslag van de Centaur

De inslagpluim van de Centaur

De inslagpluim van de Centaur

Op vrijdag 9 oktober sloegen achtereenvolgens de Centaur draagraket en vier minuten later de LCROSS1 in op de bodem van de krater Cabeus op de zuidpool van de maan. De inslag was helaas niet zichtbaar voor amateurs op aarde en nauwelijks voor de professionele telescopen. Toch wordt de inslag een succes genoemd, omdat alle negen instrumenten aan boord van de LCROSS goed werkten. Op dit moment worden de gegevens van de LCROSS geanalyseerd en wordt gekeken of in de pluim aanwijzingen kunnen worden gevonden voor de aanwezigheid van water(-ijs) op de bodem van Cabeus. Volgens teamleider Anthony Colaprete

  1. De Lunar CRater Observation and Sensing Satellite. []

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.