28 september 2023

Astrodagboek uit de Haute Provençe, dag 5

Astronomie-Monopoly in gebruik

Astronomie-Monopoly in gebruik

Vannacht weer lekker geslapen 🙁 We werden wakker met een zonnetje. In de H-alfa-kijker van Cees konden we een kleine zonnevlam ontwaren. Dat was voor het weer begon te regenen. En wat is er mis hier in de Provence, want het blijft maar regenen en regenen! We moesten maar eens een klimaat-conferencie beleggen. Iedereen maakt zich druk om het smeltende ijs op de polen, maar niemand heeft ons verteld dat dit water allemaal op de Provence valt! Natuurlijk blijven we sterrenkundig actief: het astronomie-monopoly spel maakt overuren. Vannacht blijft het regenen, maar de voorspelling is dat het morgen opklaart. Wie weet is de laatste avond/nacht alsnog helder. Voorgaande dagboeken: dag 1, dag 2, dag 3, dag 4..

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: