24 september 2023

Astro-dagboek uit de Haute Provençe, dag 6

Na regen komt zonneschijn

Na regen komt zonneschijn

De nacht van donderdag op vrijdag heeft het de hele nacht doorgeregend zoals verwacht. Maar – hiep hiep hoera – we gaan de week week positief afsluiten. Vandaag (vrijdag) werden we getracteerd op een ouderwets felle zon in een strakblauwe lucht met hier en daar een mooi-weer-wolkje. Ik ben gaan shoppen in het plaatsje Forcalqier. Terug op de parkeerplaats stond mijn band plat. Het kon mijn humeur niet verpesten, zo lekker was het om weer eens in de zon te zitten. De telescopen konden onder het plastic vandaan en alles kon goed drogen in de wind. De zaterdagavond/nacht is het prachtig helder. Degenen die niet door verkoudheid/ziekte zijn geveld (de meerderheid van de groep heeft het deze week te pakken gehad!) halen hun hart op. Henk, Cees en André zoeken met de grote telescopen naar zwakke Arp-stelseltjes. Ton is binnen zijn CCD-camera aan het föhnen, daar is wat vocht in blijven hangen. En terwijl ik dit schrijf (00.45 uur) staat mijn apparatuur opnames te maken van de galactische nevel IC410 in de Voerman. Morgen is weer de reis naar huis. De foto van IC410 houden jullie – als alles lukt – na het bewerken van me te goed! Voorgaande dagboeken: dag 1, dag 2, dag 3 , dag 4, dag 5.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: